Son eklenen

İnternet Hızlandırma Yolları Nelerdir?

Evde, dışarıda, işte ve bunlar gibi birçok yerde hayatımızda önemli bir yer edinen interneti oldukça fazla kullanıyoruz. Bu kadar fazla kullandığımız internetin yavaş olması video izleme, dosya gönderme ve haberleşme gibi birçok işlerimizi aksamasına sebep oluyor. Hal böyle olunca birçok insan kullandıkları internetin hızlı olmasını istiyor. Peki, internet hızlandırma yolları nelerdir ?

İnternet Hızlandırma Yolları

Türkiye’de bulunan alt yapı, maalesef yurtdışında bulunanlar kadar hızlı olamıyor. Bu yavaşlıkla beraber internetlerde bulunan adil kullanım kotası işleri daha çok zorlaştırıyor. Bunlara karşı yapabilecek bir şey olmasa da, internet hızlandırma yollarından bazılarını uygulayarak olumlu sonuçlar alabilirsiniz. İşte, internet hızlandırma yollarından bazıları…

Virüs Taraması Yapın
Kötü niyetli kişiler tarafından insanlara internet aracılığıyla yayılan birçok virüs mevcuttur. Bu virüslerden bir tanesi size bulaşıp internetinize zarar veriyor olabilir. Bu nedenle internetiniz yavaşlıyıp sizi rahatsız edebilir. Bu virüsleri temizlemek için internet üzerinden antivirüs programlarını indirerek kullanabilirsiniz.

Modeminizi Kontrol Edin
İnternet hızlandırma yollarından bir tanesi de modeminizi doğru bir şekilde kontrol etmek ve ayarlamaktan geçmektedir. Eğer modeminizde bir sıkıntı yada yanlışlık varsa internet sağlayıcınızdan destek alarak bu sorunu çözebilirsiniz. Ayrıyetten modeminiz eski ise yenisi ile değiştirmeniz internet hızlandırma konusunda size oldukça fayda sağlayacaktır.

Wifi Ağınızı Kontrol Edin
Wifi ağında bulunan kullanıcıların sayısı ne kadar fazla olursa ters orantılı olarak sizin internet hızınız o kadar yavaş olacaktır. Bu durumu çözmek için wifi ağınızı sık sık kontrol etmeniz oldukça önemlidir. Wifi ağınızda istemediğiniz yada bilmediğiniz kişiler var ise wifi şifrenizi daha güvenli olacak bir şekilde değiştirerek bu sorunu çözebilirsiniz.

Kablo Uzunluğuna Dikkat Edin
Eğer interneti kablo ile alıyorsanız, kablo ne kadar kısa olursa sizin için o kadar iyidir. Kablonun kısa olması hem daha az zarar görmesini sağlayacak hem internetin size daha çabuk bir şekilde ulaşmasını sağlayacaktır. Eğer kablonuzun eski yada sıkıntılı olduğunu düşünüyorsanız yenilemeniz internet hızlandırma için oldukça etkili olacaktır.

Güncellemelerinizi Kontrol Edin
İnternet hızlandırma için yapılacak en önemli yöntemlerden birisi de yazılımlarınızı ve donanımlarınızı güncellemektir. Bu sayede yapılan yeni değişikliklere ayak uydurarak internet hızlandırma konusunda daha verimli bir sonuç alabilirsiniz.

Kullanmadığınız Programları Temizleyin
 Kullanmadığınız programlar varsa bunları temizlemeniz en etkili internet hızlandırma yollarından bir tanesidir. Eğer bilgisayar kullanıyorsanız denetim masası üzerinden program ekle kaldır bölümüne gelerek, istemediğiniz veya kullanmadığınız tüm programları kaldırabilirsiniz. Böylece istemediğiniz programlar boş yere internetinizi oyalamıcaktır.

Modeminizin Konumuna Dikkat Edin
Modeminizin bulunduğu konumun etrafında eğer tablet ve telefon gibi elektronik cihazlar bulunuyorsa, bu cihazlar kendi aralarında elektromanyetik olarak kesişime uğrayabilirler. Bu nedenle elektronik cihazlarınızı modeminizin bulunduğu konumdan daha uzak bir yere koymanız internet hızlandırma konusunda size fayda sağlayacaktır.

Modeminizi Resetleyin
İnternet hızınızı düzeltmek için modeminizi resetlemeniz oldukça etkili bir yöntemdir. Eğer internetinizde bir sorun varsa, modeminizi resetleyerek onu tekrar yapılandırabilirsiniz. Bu sayede modeminiz kendini yenileyerek, internet bağlantı sorunlarını çözecektir.

5 Yorumlar

  1. virüs ve temizlik pekiii :)

    YanıtlaSil
  2. En iyi bildiğim şey direk tesettür atma

    YanıtlaSil
  3. Çok doğru bilgiler arada bende yapıyorum bunları .Değerli paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    En çok kullandığımız bu hizmeti, en sağlıklı ve ve en hızlı bir şekilde alabilmek için yaptığınız önerileri her zaman dikkate alacağım. Bu güzel ve yararlı paylaşımınızdan dolayı size teşekkür eder; emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. hala geçilmediyse fibere geçmek, etkisi büyük.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu