Son eklenen

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ OKULLARIN AÇILMASI İLE İLGİLİ GÖRÜŞ BELİRTTİ

Okulların eğitim ve öğretime başlayıp başlamamasıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) görüşleri hakkında açıklamalar yapan DSÖ Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus, "Koronavirüs vaka sayısının yüzde 10'luk diliminden azı ve koronavirüsten kaynaklanan ölümlerin yüzde 0,2'lik diliminden azı 20 yaş ve altında kişilerde görülmektedir. Koronavirüsün çocukların, gençlerin ve toplumun üzerindeki yıkıcı etkileri dikkate alındığında okulların eğitim ve öğretime kapatılması kararı son çare olarak değerlendirilmelidir." dedi.

UNESCO ve UNICEF ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Öncelikle pandemi ilan edilmesine neden olan koronavirüs salgınının çocuklar üzerindeki etkisini anlamak gerekiyor. Salgının görüldüğü günden bugüne kadar geçen 9 aylık süreç geride birçok soru işaretini bıraktı. Çocuklara ve ergenlere de koronavirüs bulaşabilir ve başkasına da bulaştırabilirler. Koronavirüsün çocuklar arasında da ölümcül sonuçlar doğurabileceğinin farkındayız. Şunun da farkındayız ki koronavirüs enfekte olan çocuklar ve ergenler süreci daha hafif geçiriyor. Çocuklar ve ergenler arasındaki ciddi vaka ve ölüm oranı çok düşük. Ayrıca çocukların ve ergenlerin koronavirüs enfekte olduktan sonra süreci ağır geçirmesine neden olan ve ölüm rüskini yükselten etkenler ile ilgili daha fazla araştırma yapılmasına gereksinim olduğunu biliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Okulların Kapatılması Son Çare
Herkesin çocukların eğitim ve öğretime başlaması taraftarı olduğunu dile getiren Dr. Ghebreyesus, 'Koronavirüs salgınını önlemek için toplumların alacağı her türlü tedbir, okullarda bulaşma riskini de azaltacaktır. Bazı ülkelerde ki okullar eğitim ve öğretime başlasa da bazı ülkelerde halen başlanmadı. Koronavirüsün, çocukların, gençlerin ve toplumların üzerindeki yıkıcı etkileri dikkate alındığında okulların kapatılması son çare olarak düşünülmelidir. Ayrıca okulların kapalı olduğu dönemlerde uzaktan eğitim ve öğretim yoluyla eğitimde süreklilik sağlanmalıdır. Okulların kapalı olduğu dönemde koronavirüsün bulaşma riskini azaltmak için gerekli önlemler alınmalıdır. Çocukların okulda iken güvende olması sadece okullar, hükümetler ve aileler yoluyla olmaz. Bu hepimizin görevidir. Birlikte çalışmaya ihtiyacımız var." dedi.

4 Yorumlar

  1. Dünyanın birlikte olmaya ihtiyacı var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz içeride bir olalım önce Sibel hanım (tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek dil)

      Sil
  2. Ben bıktım zaten bır vurus bızı nasıl mahvedıyor ızlıyoruz :/ 3-4 ay yasak gelse bıtecekdı açmasalardı herkes tatıle gıtmeseydı.

    YanıtlaSil
  3. Bence artık katı uygulamalar gelmeli. Okul falan yasaklanmalı çünkü bu salgın hafife alınacak bir konu değil. Bakın Çin nasıl önlem aldı.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu