Son eklenen

SON DÖNEMLERİN EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIMLARI


Yatırım, hazırda bulunan paradan hem kar sağlama, hem de geleceğe dönük planları hayatı geçirme metotlarından biri olmakla birlikte, bir tasarruf şekli olarak ta görülmektedir. Son dönemlerde Coronavürüs salgınının etkisi, ekonomiyi olumsuz yönde etkilese de bazı yatırımlar için bu durum tam bir ters etki yapmıştır. Özellikle; altın, döviz, gayrımenkul, v.s üretimin azalmasıyla yükselmiş ve yatırımcısına ciddi paralar kazandırmıştır. Şimdi hep birlikte kazandıran yatırımlara kısa da olsa değinelim.

ALTIN:

Altın her dönemde sağlam bir liman olarak görülmektedir. Virüs döneminde de bu liman sağlam kalmayı başarmış ve yatırımcısının parasını neredeyse ikiye katlamıştır. Özellikle, uzun vade de altın gerçekten de sağlam bir yatırım aracıdır. Ve yine kolay alınıp satılabilmesi, altını bir yatırım aracı olarak görenlerin sayısını artırmıştır. Teknolojinin de gelişmesi ile bir tıkla altın alınıp satılabilmektedir.

EURO:

Karantina dönemlerinde insanların dikkati farklı yönlere kaymış iken, sessiz sedasız yükselişini sürdüren Euro ya yatırım yapanlar, doğru bir yatırım aracı seçtiklerini bir kez daha anlamışlardır. Birçok durumda olduğu gibi bu kriz döneminde de Euro yükselerek çıkmış ve yatırımcısını sevindirmiştir.

DOLAR:

Aynı şekilde kriz dönemlerinde yükselerek çıkan bir diğer döviz türü Dolar olmakla birlikte, ekonomideki belirsizlik bu artışı iyice tetiklemiş ve Dolar kısa vade de alım satım yapanların gözdesi haline gelmiştir. Altın kadar sağlam bir liman olarak görülmese de, doların yükselişi yatırımcıların odak noktası haline gelmesine neden olmuştur.

ARSA - GAYRİMENKUL:

Şehirde yaşayanlarda zaten bir doğala dönme çabası mevcut iken, Virüsün de etkisiyle kalabalıktan kurtulmak isteyen kişiler için küçük araziler adeta kaçış noktası olmuştur. Özellikle; şehir merkezine yakın durumdaki arsaların, değeri bir anda yükselmiş ve talep patlamasına neden olmuştur. Hobi bahçesi, türündeki yapılar da bu artıştan fazlasıyla etkilenmiş ve yatırım amaçlı alanlara servet kazandırmıştır.

İKİNCİ EL ARABA:

Virüsten en çok etkilenen sektörler arasında otomobil sektörü gelmektedir. Fabrikalaraın işçi çalıştıramaması sebebiyle, ikinci el araçlarda beklenmeyen ciddi artışlar gerçekleşmiştir. Hatta bu durum o kadar büyük boyutlara ulaşmıştır ki, bazı ikinci el araçlar bayilerdeki sıfır araç fiyatlarını geçmiştir. Şuan bile ikinci el araç piyasasının geleceği bilinmemekle birlikte, eski araçların bile inanılmaz fiyatlara satılması ihtimaller dahilindedir.

Sonuç olarak kriz durumlarının piyasaları olumsuz etkilediği bir gerçektir. Üretimin durması, tıpkı ikinci el araçlarda olduğu gibi diğer sektörlerde de yatırımcı için olmasa bile, tüketiciler için olumsuz etkiye neden olmaktadır.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu