Son eklenen

BLOG YAZARAK AYDA NE KADAR PARA KAZANILIR?

Günümüzde artık internet ile bağı olan hemen hemen herkesin bir blog hesabı bulunmaktadır. Bu sayede blog yazarak para kazanma eylemi yapmaktadırlar. Son dönemlerde oldukça popüler bir konu olmuştur. Bu nedenle çoğu kişi blog açmak, blog yazmak ve kendi bloğunu kurarak para kazanmak istemektedir. Peki blog yazarak ayda ne kadar para kazanılır?

Bu konu hakkında merak ettiklerinizi sizler de yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz. Kendinize ait bir blog oluşturabilir ya da blog yazımı ile ilgilenerek hem yazım işlerinden hem de blog siteniz için reklam üzerinden, okunma sayısı üzerinden para kazanabilirsiniz. İnternet üzerinden para kazanmaya başlamak ve yan gelir elde etmek, pasif gelir elde etmek üzerine sizler de bir adım atabilirsiniz. İnternet üzerinde bir kere yazıp koyacağınız blog yazısı üzerinden aylarca hatta yıllarca para kazanmanız mümkün olacaktır. Peki nasıl? İşte bu yazımızda bu konunun yanıtını arayacağız.

Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Blog yazısı hazırlayarak Google’ ın sizi görmesini sağlayabilirsiniz. Ancak yazılarınızın kopya içerik olmaması ve özgün olması bu alanda son derece önemlidir. Blog yazarak para kazanma konusunda öncelik insanların sizi okuması değil Google sisteminin sizi okumasıdır. Siz aynı gün aynı saatte bir hafta on gün boyunca yazı yüklersiniz. Bıkmadan ve düzeni olarak yüklediğiniz özgün yazılar ile ortalama iki hafta içerisinde Google tarafından fark edilirsiniz. Fark edilmenizin ardından Google internet siteleri arasında size bir sıra verir. Bu sırayı da günlük olarak ziyaretçi trafiğinize göre alırsınız. Günlük olarak kaç kişi sitenizi ziyaret etmiş ise, sizler de bu alan üzerinden anında sıralamaya dahil olursunuz. Sitenize gelen okuyucu sayısı ile zaman içerisinde yükselirsiniz. Ardından okunma oranınıza bakılarak Google reklamlara başvuruda bulunursunuz. Bu çok basit bir uygulamadır. Sosyal medya üzerinden nasıl başvuru yapacağınızı öğrenebilirsiniz. Google başvurunun ardından sitenizi inceleme alır. Özgülük kontrolü, görsellerin kontrolü, ziyaretçi trafiği talibini yapar. Herhangi bir sorun olmaması durumunda ise, size Google reklamlarını yönlendirir. Sitenizde nereye reklam koymak isterseniz o kadar reklam alabilirsiniz. Zaman içerisinde reklamların içeriği, reklamların sayısı ya da getirisi fazla olabilmektedir. Hem okunma sayısına göre hem de sitede bulunan reklamlara tıklandığı takdirde, tıklama sayısına göre, ücret birikir. Siz Google reklamlar için başvuruda bulunurken IBAN numaranızı ve sistem bilgilerinizi bu alana girmeniz halinde sizin için hesaplanan ücretler aylık olarak banka hesabınıza Google tarafından yatırılmaktadır. Blogun güncel durumuna göre listelenme sırasında kalırsınız. Blogun güncel hali ile ilişkili olarak gelen ziyaretçi sayısına göre de hesaplama yapıp, ücretinizi buna uygun alırsınız. Aylık olarak yatırılan ücretin farklılaşması bundandır.

Blog yazarları bazen yazılarını kendisi yazmaz. Site için kendisi yazı oluşturmayıp, bunu makale yazarlarından satın alan kişiler vardır. Aylık sitesinden 2 bin lira kazanıyor ise, makale yazarlarına aylık olarak 300 – 400 TL arası yazı yazdırıp sitesine koyarak pek fazla iş yapmadan ortalama 1.500 TL kazanan kişiler mevcuttur. Bazen de hem yazısını kendi bulup hem görselini kendi bulan ve özgün bir şekilde içerik üreten kişiler de mevcuttur. Bu kişiler yazıya ya da reklama herhangi bir ücret ödemediği için kazancın tamamı kendisinin olmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken yazıların özgün olmasıdır. Her özgünlük kontrolü sitesi kendi içinde farklılık göstermektedir. Birinin özgün dediğine diğeri kopya içerik ya da benzer içerik çıkarabilmektedir. İnternet dünyası üzerinde de milyonlarca site olduğu varsayılırsa benzer içerik illaki olabilir. Bunun için de kriter maksimum yüzde 10 a kadar kopya ya da benzer içeriklerin kabul görüldüğüdür. Başlıklar ya da birbirine benzer içerikler aynılık gösterebilir. Bu durum da cüzi miktarı Google’ ın önemsemiyor olmasıdır.

Blog Yazarak Bir Ayda Ne Kadar Para Kazanılır?

Blog kazançlarının aylık kazancının hesaplanması için günlük ortalamanın bulunması gerekir. Yani bir gün 1000 kişi girmiş, ertesi üç gün kimse girmemiş ise bu dört günün ortalaması alınır ve günde 250 kişi girmiş kabul edilir. Bu açıdan ortalama almak ve gün bazında hesaplama yapmak mantıklıdır.

Bir gün içinde ortalama 500 kişi ile 1000 kişi arası trafik sağlanmasında maksimum 800 TL kazanılır. Reklam tıklanmaları ile bu rakam aylık 1000 TL yi bulabilmektedir.

Bir gün içinde 1000 kişi ve 3000 kişi arasında trafik sağlanması durumunda maksimum 2000 TL kazanç elde etmek mümkündür.

Bir gün içinde ortalama 100.000 kişinin trafik sağlaması maksimum 50.000 TL kazanç elde edilmesine olanak sağlamaktadır. Görüldüğü üzere blog sahibi olmak ve hobinizi para kazanmaya dönüştürmek hiç de zor olmayan bir durumdur. İstekli olmanız ve günlük içerik girecek disipline sahip olmanız halinde yüksek meblağlar kazanmak mümkün olacaktır.

9 Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Ayda 800 kazanmak için günlük hitin 500 ile 1000 kişi olması gerekiyor. Bencede harika olur.

      Sil
  2. MACİD SOYKAL19 Ekim 2020 22:36

    Blog yazarak para kazanilabilir önemli olan işi zamana birakmaktir çünkü zaman herşeyin ilacıdır.

    YanıtlaSil
  3. Blog yazarak para kazanmak mükemmel bir şey hem sevdiğin işi yapıyosun yazıyorsun hem kazanıyorsun. Emek istiyor emek verip başaranlar için güzel kazanç sağlar.

    YanıtlaSil
  4. Blog yazarak ayda ne kadar kazanılır. Bu tamamen size bağlı ayda 10 bin lira kazanan blogları biliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Bizim site trafikleri 50 yi geçmediği için şuan için bize uzak bu rakamlar :)

    YanıtlaSil
  6. Blog yazarak para kazanmak çok iyi bir iş bence .Çalisamynlar is bulamayanlar için çok iyi bir kazanç yöntemi.

    YanıtlaSil
  7. Bende Bloger Olmak İstiyorum Uzun Zamandır Konunuz Sayesinde Detaylarını Öğrendim Çok Açıklayıcü Hakkaten Ellerinize Sağlık

    YanıtlaSil
  8. Blok yazarak paran kazanma yöntemi de oldukça güzel görünüyor. Ev ortamında rahat bir şekilde para kazanmak isteyenler içi güzel bir fırsat.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu