Son eklenen

Blog Açmak İçin 9 Neden

Blog, ‘web’ ve ‘log’ kelimelerinin birleştirilmesinden oluşan kişisel sayfa olarak adlandırılır. Blog açarak kendinizi tanıtabilir, ilgi alanınızla ilgili içerikler üreterek belli bir kitleye ulaşabilirsiniz. Üstelik ziyaretçi sayınızın ve etkileşiminizin artmasıyla birlikte para kazanmanız da mümkündür.

Günümüzde genel olarak sosyal medyaya yönelim olsa da bloglar hala tüm dünyada popülerliğini korumakta ve her gün binlerce yeni blog açılmaktadır. Eğer siz de yeni insanlarla tanışmak, kendinizi geliştirmek ve faydalı içerikler üretmek istiyorsanız mutlaka bir blog açmalısınız. İşte blog açmayı düşünenler için bu eylemi destekleyen 9 neden:

1) Kendinizi Tanıtırsınız

Blog, websitelerinden farklı olarak daha güncel ve kişisel bir platformdur. Kişisel bloglar da son dönemde oldukça popüler olan blog türleri arasında yer almaktadır. Kendinizi tanıtarak sosyal hayatınızla ve ilgi alanlarınızla ilgili içerikler oluşturarak kendinizi tanıtmanız mümkündür. Ayrıca iş başvurusunda bulunan birçok kişi eğer kişisel blog sahibiyse bunu mutlaka CV’sine eklemekte ve olumlu bir izlenim oluşturmaktadır. Kişisel blogla kendinizi daha detaylı bir şekilde tanıtmanız, yaptığınız işleri, ilgi alanlarınızı ve bilgi birikiminizi blog’unuzda sergilemeniz mümkündür.

2) İlgi Alanınızı Genişletirsiniz

Bilgi sahibi olduğunuz konular dışında öğrenmek istediğiniz yeni şeylerle ilgili bilgi edinmeniz de blog sayesinde gerçekleşebilir. Eğer fotoğrafçılığa ilgi duyuyorsanız ve profesyonel bir fotoğrafçı olmak istiyorsanız bununla ilgili bir blog açarak bu alanda içerikler üretmeye başlayabilirsiniz.

Bilgi sahibi olmadan içerik üretmeyeceğinizden dolayı ilgilendiğiniz alanla ilgili öğrenme ve araştırma sürecine girersiniz. Bu da merak ettiğiniz veya ilgi duyduğunuz konu veya alanla ilgili daha fazla şey öğrenmenize ve yeni alanlarda bilgi sahibi olmanıza zemin hazırlayacaktır.

3) Yeteneğinizi Sergilersiniz

Her insanın meşgul olduğu bir hobisi, keşfedilmeyi bekleyen bir yeteneği vardır. Blog açmak için 9 neden arasında yeteneğin sergilenmesi önemli bir yer tutuyor. Trap müzik yapan biri yaptığı müzikleri blog’u aracılığıyla internet üzerinden tanıtabilir ve belli bir takipçi kitlesine ulaşabilir.

Eğer bir hobiniz veya iyi olduğunuzu düşündüğünüz herhangi bir yeteneğiniz varsa blogunuz aracılığıyla bunu internet dünyasında duyurabilirsiniz. Yeteneğinizi beğenen kişiler ilk etapta blogunuzda ziyaretçi olsa da zamanla onları birer abone veya daimi ziyaretçi haline getirebilirsiniz.

4) Ek Gelir Elde Edebilirsiniz

Blog açmak için 9 neden arasında belki de insanları en cezbeden nokta para kazanmadır. Blog açarak para kazanmak günümüzde birçok blog sahibinin rahatlıkla gerçekleştirebildiği bir olaydır. Üstelik bunun için birçok yöntem de bulunuyor.

İlk etapta blogdan para kazanmak için belli bir ziyaretçi kitlesine ulaşmanız gerekiyor. Para kazanmak için belli bir sınırlandırma olmasa da günlük minimum 1000 tekil hit’e ulaşmanız işinizi daha da kolaylaştırabilir. Normal maaşlı bir çalışan olsanız bile blog açarak ek gelir elde edebilmeniz insanlara faydalı içerikler üretmeniz ve takip edilmenizle alakalı bir durumdur. Günlük binlerce kişinin ziyaret ettiği bir blog sahibiyseniz reklam almak için uğraşmanıza bile gerek yoktur. Zamanla reklam vermek isteyenler sizinle iletişime geçerek reklam çalışması yapmak istediklerini belirtebilirler. Banner reklam, footer link ve tanıtım yazısı gibi birçok yöntemle para kazanabileceğiniz gibi Google Adsense sistemiyle de blog’unuzda Google reklamlarını yayınlayarak para kazanabilmeniz mümkündür.

Blog yazarak ne kadar para kazanabileceğiniz ise tamamen blog konunuz, etkileşiminiz, ziyaretçi sayınız ve daha birçok faktöre bağlıdır. Aylık 100 - 200 ₺ kazanabileceğiniz gibi 3000 – 4000 ₺ ve daha fazlasını da kazanabilirsiniz. Webmaster forumlarını kullanarak reklam alabilir ve kendinize blogunuz üzerinden ek gelir kaynağı oluşturabilirsiniz.

5) Çevrenizi Genişletirsiniz

Blog yazmak sadece içerik üreterek kendinizi geliştirmenize değil internet üzerinden yeni insanlarla tanışmanıza da olanak sağlayabilir. Çevrenizi rahatlıkla genişletebilir, aynı veya farklı sektördeki blogger’lar ile iletişim kurarak yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Ayrıca bloğunuzdaki sadık ziyaretçilerinizle de yine etkileşime geçerek tanışma şansına sahip olabilirsiniz.

Özellikle makyaj ve kozmetik bloglarında bu duruma oldukça rastlanmaktadır. Zaman zaman blogger buluşmaları ve çeşitli etkinlikler düzenlenerek blog sahiplerinin birbirleriyle yakından iletişim kurmasına olanak sağlanmaktadır.

6) İnternet Üzerinden Çalışabilirsiniz

Özellikle yabancı ülkelerde geçimini blog yazarak sağlayan birçok kişi mevcuttur. Ülkemizde sadece blog yazarlığı yaparak ve başka hiçbir işte çalışmayarak geçimini sağlayan insanların sayısı çok fazla olmasa da son dönemlerde blog yazarı sayısı oldukça artmıştır. Artık insanlar kendilerine bir blog açarak potansiyel müşterilerine ulaşabilmekte ve hizmet sunabilmektedir.

Eğer logo tasarlayıp satıyorsanız veya bir içerik üreticisiyseniz bunu blog’unuzda kaliteli içeriklerle ziyaretçilere sunabilirsiniz. Daha sonra yaptığınız hizmetleri anlatarak burada pazarlamasını gerçekleştirebilirsiniz. Yani blog sizin işinizi gerçekleştirdiğiniz çalıştığınız bir mecra olabilir ve size rahatlıkla para kazandırabilir.

7) Kitlelere Ulaşabilirsiniz

İçerikleriniz, yazım tarzınız veya düşünceleriniz beğenildiğinde Google’dan gelen ziyaretçileriniz birer abone’ye dönüşebilir. Sosyal medya hesaplarından sizi takip eden ziyaretçileriniz blog’unuza da abone olurlar ve zamanla belli bir kitleye ulaşabilir ve sürekli yeni içerikleri beklenen bir blogger haline gelebilirsiniz. Bu durum da sizin kendinizi gerçekleştirmenize ve içeriklerinizin binlerce hatta on binlerce kişiye ulaşmasını sağlayabilir.

8) İnsanlara Fayda Sağlayabilirsiniz

Blog açmak için 9 neden arasında belki de en iyisi fayda sağlamaktır. Bildiklerinizi anlatarak, uzmanlık alanınızla ilgili kaliteli içerikler üreterek ve sorunları çözerek insanlara fayda sağlayabilirsiniz. Bu da iyilik yapmanızı ve birçok kişinin aradığı soruların cevaplarını bulmalarına yardımcı olacaktır.

9) Marka Olabilirsiniz!

Bu, her ne kadar zor olsa da imkânsız değildir. Eğer sabırlı, disiplinli ve her zaman güzel işler başarmayı hedefleyen biriyseniz zamanla kendi markanızı bile oluşturabilirsiniz. Eğer reklamcılık alanında uzmansanız ve bir blog sahibiyseniz zamanla blogunuz aracılığı ile bir şirket bile kurabilir ve kendi markanızı oluşturabilirsiniz. Bu tamamen sizin özgünlüğünüzle alakalı bir durumdur.

Blog açmak için birçok neden mevcuttur. Siz hangi sebeple olursa olsun blog açmayı düşünüyorsanız kendinize bu işi sürekli olarak yapıp yapamayacağınızı sorun. Eğer sürekli kaliteli içerikler üreterek kendinizi geliştirmeyi ve bir yandan da blog yazarak para kazanmayı hedefliyorsanız vakit kaybetmeden blog açmanız size oldukça fayda sağlayacaktır.

6 Yorumlar

  1. Gerçekten bilgi arayan insanların benim bloğuma gelmesi güzel bir olay

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.
    Bazı arkadaşlarımın blog sayfalarını, sayfalarında yer verdikleri reklamlar yüzünden okuyamıyorum. Bu arkadaşlarımdan ben şunu istirham ediyorum. Reklamlara yer verecekleri blog sayfalarını normal blog sayfası olan kişilerle paylaşmasınlar. Reklam içeren blog sayfalarını ayrı tutusunlar. Şimdi bir taşla iki kuş vurmak blog sayfalarıyla olmuyor. Hem blog paylaşmak, hem de sayfaya reklam almak hiç güzel değil. Reklam paylaşımları yapılacak blog sayfalarının ayrı olması önerimdir. Blog açmak için 9 neden başlıklı yazınızın tamamını okudum. Ancak, blogdan para kazanma olayına geçince 9 nedenden biri ekarte edilince geriye 8 neden kalıyor ve 8 nedenden dolayı blog açma konusunada mutabık kaldığımı söyleyebilirim. İnternette tüm sayfalarda o kadar çok reklam bannerleri var ki, hiçbir siteyi bu reklamlar yüzünden doğru dürüst izleyemiyorum. Bu nedenle emin olun reklam düşmanı oldum çıktım. Reklamlar yüzünden düşüncemin ve tavrımın çok görülmemesini istirham ederim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Ankarapostası.
      Bu yorumuma görüş ve düşüncelerinizle ilgili cevap verirsiniz diye bekliyorduym.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    2. Biz sizin görüşünüze saygı duyarız.

      Sil
  3. Yeni başlayacak için faydalı bir yazı.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu