Son eklenen

İnstagram'da Keşfete Düşmenin Püf Noktaları

Sosyal medya artık günümüzde o kadar sık kullanılmaya başlandı ki, adeta vazgeçilmezimiz haline geldi. Sosyal medya üreticileri yani bu işin başındaki kişiler ise tabi ki ürettikleri uygulamaların en güzel şekilde kullanılmasını istiyorlar.

Mesela İnstagram'ı ele alalım. İnstagram'ın ne kadar özelliğini kullanırsak (resim yükleme, reels yükleme, story atma, dm, takipleşme) o kadar bizi ön plana getirme olasılığı artar. Yani aktif kullanıcı olmamız hoşlarına gidiyor. Ama İnstagram aynı zamanda sürekli aynı şeyleri yapınca da hata verebiliyor. Diyelim ki, sürekli sürekli takip yaptık. Bu durumda sayfa hata verebiliyor. Hatta öyle ki, sayfa bazen aynı şeyi yapmaktan kapanabiliyor da. Yani peş peşe yaptığımız hareketleri de çok sevmiyor anlaşılan.

Peki, Nasıl Keşfete Düşeriz?

İnstagram'da keşfete düşmek aslında çok da zor değil. Öncelikle çok güzel bir çekim yapmak iyi olur. Gün ışığının olduğu vakitler bunun için ideal. Kaliteli bir telefonunuz varsa çok iyi bir çekim yapabilme ihtimaliniz de yüksek demektir.

Güzel bir çekimin ardından, İnstagram'a yükleyin. Ama bu arada konumunuz açık olsun ve paylaşırken konumunuzu da eklemeyi unutmayın. Bu da bulunduğunuz konum için arama yapanların, sizin gönderinizi görme ihtimalini artırır.

Paylaştığınız resmin altına hemen ardından bir yorum yapın. 3-5 tane hashtag olabilir. Ama etiketlerin paylaşımınızla ilgili olması gerekir. Mesela makromeden bir çanta ördünüz ve onu İnstagram'a koydunuz. Makrome çanta etiketi, makrome etiketi, örgü çanta etiketi gibi etiketler kullanarak paylaşabilirsiniz.

Peki, Başka Neler Yapılabilir?

Video içeriklerin keşfete düşme ihtimali daha yüksek olduğu için daha çok video yükleyebilirsiniz. İnstagram'da keşfete düşmenin püf noktalarından biri de canlı yayındır. Bunu da yine göz önünde bulundurmakta fayda vardır. Ayrıca zamanlamayı da iyi yapmak gerekiyor. İnsanların internette daha aktif olabileceği zaman dilimlerini tercih etmekte de yine fayda vardır. Paylaşımlarınız anlaşılır, ilgi çekici olursa daha çok kitleye hitap edebilir. Gerektiğinde açıklama yazarak daha anlaşılır hale de getirebilirsiniz. Bu konuda yine internetten veya sayfasını geliştirip, paylaşımlarını keşfete düşüren kişilerden de yardım alıp kendinizi geliştirebilirsiniz.

2 Yorumlar

  1. Güzel tavsiyeler..
    İnstagram garip bir yer,benim hesabımı aniden kapattılar,çok uğraştım ama olmadı,yeni hesap açtım şimdi..
    Tavsiyelerinizi değerlendireceğim :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu