Son eklenen

Twitch Videoları Nasıl Kaydedilir?

Bir canlı yayını sonlandırdığınızda normalde tüm twitch canlı yayınınız kaybolur. Twitch’te bir süre sonra canlı yayın videolarının kaybolmasını engellemek ve bunları isteğe bağlı videolar olarak listelemek mümkün. Bu makale size bunu nasıl yapacağınızı gösterecek.

Twitch internet sayfasını ziyaret et. Uygulama üzerinden bu ayarları yapamayacağın için bilgisayar üzerinden bu ayarları yapabilirsin. Oturum açtıktan sonra sağ üst köşede bulunan profil sekmesini tıkla. Açılır menüden kanal sekmesini seçip ayarlar butonuna tıklamalısın. Ayarlar menüsünde, “geçmiş yayınlarını sakla” anahtarını açık konuma getirmelisin.

Bu işlemi yaptıktan sonra eğer bir twitch iştirak programına kayıtlıysan 14 gün, prime veya twitch ortağı isen en fazla 60 gün videoların saklı kalmasını bu şekilde mümkün kılabilirsin.

Twitch Videolarını Öne Çıkanlara Kaydetmek

Bunu gerçekleştirebilmek için az önce tarif ettiğimiz şekilde geçmiş yayınları saklama işlemini açık tutman gerekir. Bunu yaptığına emin olduktan sonra tekrar sağ üst köşeden profil sekmesine tıklıyoruz. Sonrasında açılan menüden kanal sekmesini tıklayıp kanal ekranımızın açılmasını sağlıyoruz. Açılan kanalımızdaki menüden videolar sekmesini tıklıyoruz. Bunu tıklamamızla birlikte tüm videolarımızın bir listesi görünmüş olacak.

Geçmiş yayınlarımızın sadece görünmesi için filtreler bölümünden “geçmiş yayınlar”ı seçiyoruz ve ardından öne çıkarmak istediğimiz videoyu seçip tıklayarak videonun açılmasını sağlıyoruz.Videonun sağ alt kısmında bulunan üst üste üç noktayı göreceksiniz buna tıklayıp açılan menüden öne çıkarı seçelim. Bu işlemi gerçekleştirdiğimizde bize video yapım menüsü açılmış olacak.

Video yapım ekranında videomuzun istediğimiz bir bölümünü seçerek ya da istediğimiz yeri keserek işlem uyguladıktan sonra öne çıkan içerik oluştur’a tıklayarak işlemimizi sonlandırabiliriz. Yeni açılan menüden bu öne çıkan video için yeni bir isim ve açıklama girebilirsiniz. Değişiklikleri kaydederek işlemi sonuçlandırabilirsiniz. Bu işlem videonuzun yapısına göre uzun ya da kısa bir süre alacaktır. Ve artık sonsuza kadar twitch hesabınızda bu video siz silmek isteyene kadar kalıcı olarak yer alacaktır.

Ek bir bilgi olarak da bu video yapım kitinden dilerseniz istediğiniz videoyu indirebilir veya paylaşmak istediğiniz özellikle youtube gibi sosyal medya platformlarına bağlantı vererek paylaşabilirsiniz.

2 Yorumlar

  1. Twitch bilgileri cok güzel. Benim hiç YouTube olsun bu diğer video kanalları olsun aram ısınmadı. İçinde yazmak olmayan işler bana göre değil ☺️

    YanıtlaSil
  2. Love your post :)

    have a nice day

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu