Son eklenen

Netflix Zombi Dizileri

Son dönemlerde korku, fantastik ve gerilim tutkunları Netflix ve diğer dijital platformlar sayesinde oldukça keyifli sezonlar geçiriyor. Netflix hem orijinal içerikleri ile hem de anlaşmalı olduğu özel yapımlarla izleyicilere sunduğu içerikleri son yıllarda iyice genişletmiş bulunmaktadır. Cadılar Bayramı sezonuna da yaklaşırken bu yazıda özel olarak zombi dizilerini ele aldık.

Netflix zombi dizileri arasında yer alan ilk yapım Black Summer olacak. Black Summer Netflix evrenindeki yapımlardan tehlikelisi olarak değerlendirilmektedir. Dizi, birçok yapım gibi zombi kıyametinin hemen sonrasında başlıyor, bu süreçte yaşanılanlara odaklanıyor. Ailesini zombi saldırısında kaybeden Rose, her zamankinden daha tehlikeli olarak kurgulanmış zombi evreninde tek başına mücadele etmek zorundadır. Benzer durumlarla mücadele etmek zorunda olan hayatta kalan diğerleri ile bir arada kalmaları ve bu süreçte hayatta kalmak için mücadele etmeleri gereklidir.

Z Nation, aksiyon seviyesi oldukça yüksek olan ve zombi virüsünün bulaşıcı olduğu bir evrenle izleyiciyi selamlıyor. Hızla bulaşan virüse karşılık, hayatta kalan kişilerin bir laboratuvara gitmesi ve ilaç üretimi için çalışmaların yapılması gereklidir. Hayatta kalan ve virüs bulaşmamış kişilerin yüksek güvenlikli laboratuvara gidişlerinde ise oldukça zorlu, korku dolu ve gerilimi yüksek bir yolculuk yaşanacaktır.

Reality Z, Netflix orijinal yapımları arasında yer alan dizinin olay kurgusu diğer zombi dizilerine göre biraz değişik, çünkü dizi içinde bir dizi yapımı söz konusu. Aslında dizide bir reality şovun çekimi devam etse de yapım ekibi, çekimler esnasında zombi felaketi ile karşılaşmak durumunda kalıyor. Reality şov için bir grup insanın bir ev ortamında kapalı kalması gerekirken bu insanlar gerçek anlamda zombi felaketinde yaşamları için evde kalmaya devam etmek ve reytinglerin yüksek kalması için mücadele etmek zorunda kalıyor. Zombi reality şok izlemek için oldukça makul bir seçenek!

Daybreak, Zombieland filmini sevenler için keyifli dakikalar sunan Daybreak zombi kıyametinde yalnızca liselilerin hayatta kaldığı bir kurguya odaklanıyor. Dünyaya düşen bir göktaşı sonrasında dünya üzerindeki bütün yetişkinler zombi olurken, gençler ise yetişkinler olmadan bir hayata adapte olmaya çalışıyor. Kendi aralarında illegal gruplar kurmaya başlayan gençler, hem zombilerden hem de birbirlerinden kaçarken hayatta kalmaya çalışıyor, dolayısıyla da heyecan ve mizah dolu bir zombi yapımı ortaya çıkıyor.

Kingdom klasik bir ABD yapımı zombi dizisi değil. Orijinal Netflix yapımları arasında bulunan Kingdom, Kore yapımı bir dizi. Diğer zombi dizilerine kıyasla Kingdom, ortaçağ döneminde Kore’de yaşanan bir zombi kıyametini anlatıyor. Dönem dizisi olarak kurgulandığı için Kore’nin dönem kültürü ile yüklü bir çevre tasarımı kullanılmış ve bu sayede de dizi kültürel olarak Kore tarihini izleyiciye sunuyor. Zombi yapımları arasında en korkunç olarak değerlendirilen dizi olduğunu söylemek de mümkün.

Sweethome Netflix evreninde yer alan bir diğer Kore yapımı zombi dizisi. Fantastik ögelerle yüklü olan dizinin olay kurgusu farklı yaratıkların da eklenmesiyle gerçekten ürpertici ve heyecanlı düzeyde. Ailesini kaybettikten sonra yeni bir apartmana taşıyan genç kızın hayatı ile başlayan dizi, devamında korku dolu dakikalara ilerliyor. Apartman sakinleri dışında herkesin canavar olmaya başlaması, apartman sakinlerinin ise bu canavarlarla mücadele ederken özel güçlerini kullanması dizinin fantastik tarafını oldukça başarılı bir şekilde ön plana çıkartıyor.

Netflix, yeni yapımlarla beraber kült sayılabilecek, yeniden izlenmesi keyifli ve kaliteli yapımları da izleyici ile buluşturmaktadır. Bunlardan ilki The Rain İskandinav’yada geçen dizinin hikayesi bilinen zombi ve fantastik yapımlardan biraz daha farklıdır. Yağmurla gelen bir salgın sonrasında ölümcül özellikteki virüs birçok insanın ölümüne neden olmuş, insanları saklanmak zorunda bırakmıştır. Ancak bu salgının ortaya çıkmasından bir süre sonra başkahramanlar olan kardeşler, yaşayabilecekleri yer bulmak için zorlu bir yolculuğa çıkmak zorunda kalırlar. Zombi türü ögelerinin çok ön planda olmadığı dizi, farklı kurgusu ile izleyiciyle buluşuyor. Diğer bir sıra dışı yapım Aftermath dünyayı etkileyen iklim ve doğa felaketlerinden sonra insanların zombi hastalığına tutulduğu süreci ele almaktadır. Popülasyonun büyük kısmı bu şekilde hasta iken hayatta kalanlar için zorlu bir süreç başlamıştır. Glitch birbirinden farklı 7 kişinin ölümlerinden sonra yeniden canlanmalarını, bu canlanmada ise beyin yiyen zombiler olmadıklarına odaklanan bol ödüllü bir dizi. Van Helsing de yan karakterlerinde zombi olan ve unutulması gereken kaliteli yapımlar arasındadır.


1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu