Son eklenen

Mutlaka Evinizde Bulunması Gereken En İyi Şifalı Bitkiler

Aslında hepimizin bildiği ama Kullanmadığı En İyi 10 Şifalı bitkiden bahsedeceğiz. Hele ki bu zor zamanlarda hastalık peşimizi bırakmazken bu Şifalı bitkiler imdadımıza yetişiyor tıpkı çocukluğumuzda ananemizin hasta olduğumuzda çeşitli bitkisel çaylar hazırlayarak bizi iyileştirmeyi gibi hadi gelin bakalım bu Şifalı bitkilere...

Tam bir hastalık düşmanı: Ihlamur

Hepimizin ilk hasta olduğunda aklımıza gelen şeydir Ihlamur şifası saymakla bitmez kokusu bile iyileştirmek için yeterli Ender bitkilerden olan Ihlamur Marmara Bölgesinden Kuzey Anadolu’ya kadar Ülkemizin Bir çok yerinde yetişmektedir.

Ne işe yarıyor: Ihlamurun Faydaları?

·         Ihlamuru nezle, grip öksürük gibi hastalıklarda sıkça kullanıyoruz ama Ihlamurun Faydaları bu kadarla sınırlı değil.

·         Ihlamur, vücuda sakinleştirici ve gevşetici bir uyarı verdiği için stres depresyondan ’da kurtarıyor.

·         Bağışıklık sistemini güçlendirerek virüslere karşı duvar örüyor.

·         Hastalıkların düşmanı Ihlamur öksürük, Balgam, Gıcık gibi hastalıklarda boğazı yumuşatarak Balgamı sökmeye yardımcı oluyor.

·         Sindirim sistemine de oldukça yararlı olan Ihlamur hazımsızlık problemine de yardımcı oluyor.

·         Ihlamur Çayı kaynatılıp aç karnına tüketildiğinde kilo vermeye de yardımcı oluyor.

·         Kansızlık konusunda vücuda destek olduğu söyleniyor.

Nasıl kullanılır: Ihlamur Çayı Tarifi

Ihlamur Çayı en basit haliyle hazırlanırken yaprakları ve çiçekleri kurutularak demlendirip Tüketilir çeşitlendirmek size kalmış.

Nefis bir Ihlamur Çayı için gerekli malzemeler sadece şunlar:1 tutam kurutulmuş Ihlamur 1 su bardağı kaynamış su.

Ihlamur Çayı nasıl yapılır: hali hazırda kaynamakta olan suyun içine 1 tutam Ihlamuru atıp 10 dk Demlenmesini Bekleyiniz. İçine bal veya Tarçın’da atabilirsiniz. İşte bu Mucizevi Şifalı bitkinin hazırlanışı bu kadar basit.

İşte karşınızda Doğal Antibiyotik: Sarımsak

Sarımsağı bilmeyen yoktur uzun uzun anlatmaya gerek yok Uzmanlara göre günde en az 1-2 diş sarımsak yememizi öneriyorlar. Eskiden bu yana “Doğal Antibiyotik” diye anılması bundan kaynaklanıyor.

Ne işe Yarıyor: Sarımsağın Faydaları?

Sarımsağın Bildiğimiz en büyük etkisi Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve bunun yani sıra tansiyonu dengelemesi peki ya bu kadar mi tabii ki değil.

·         Sarımsak vücutta oluşan iltihapların önüne geçiyor yeni iltihap oluşmasına engel oluyor.

·          Bir çok kanser hastalığına karşı da savaşıyor. Günümüz insanlarının en büyük problemlerinden bir tanesi olan sınır, stres, depresyon gibi hastalıklardan da uzak tutuyor vücudu rahatlatıyor

·         Nasıl kullanılır: Sarımsağın kullanım şekli

Sarımsak hem çiğ istenirse yemeklerin içine atıp pişirilerek tüketilebilir.

Adında bile şifa var: Kudret Narı

Daha önce hiç görmeyen birine oldukça farklı ve sıra dışı görünsede adın da bile şifa var Uzmanlara göre bir çok kanser virüsüne karşı vücudu koruduğu söyleniyor. Peki ya başka ne işe yarıyor?

Ne işe Yarıyor: Kudret Narının Faydaları

·         Kudret Narının en büyük Faydaları dan bir tanesi mide rahatsızlığına iyi gelmesi ile dikkat çekiyor mide hazımsızlığı bağırsak tembelliğinin önüne geçiyor.

·         Özellikle gırtlak kanseri ve meme kanserine karşı güçlü bir etki gösterdiği söyleniyor hastalığa yakalanmış bile olsanız iyileşme sürecinde yardımcı bir rol oynadığı söyleniyor.

·         Ciltte oluşan egzema, sedef gibi hastalıkların iyileşme sürecine destek oluyor ayrıca ciltte oluşan bir çok yanık yaranın iyileşmesine destek oluyor.

Nasıl kullanılır: Kudret Narının kullanımı

Kudret narı, genel olarak zeytinyağı ve balla karıştırılarak kavanozlara konulur günde 1 yemek kaşığı Tüketilir bu karışımı evde kendiniz de yapabilirsiniz veya hazır da alabilirsiniz. Ayrıca Kudret Narı aktarlarda macun olarak da satılıyor.

4 Yorumlar

  1. kudret narı neymiş bi bakıyım :)

    YanıtlaSil
  2. 4 ay boyunca aç karna sarımsak yenirse uyaninca beyaz saçlar dökülüp yerine siyah saçlar bile çıkıyor, yaşa bakmaksızın :) merhabalar

    YanıtlaSil
  3. Valla güzel içerik bundan bir kaç saat önce ıhlamur içtim bende var :)) ama beni ki marketten hazır alınanlardan

    YanıtlaSil
  4. Ihlamur soğuk algınlığına çok iyi geliyor. Ben genellikle kırmızı elmanın kabuğu ile çayını yapıyorum. Kudret narını pazarda ilk gördüğümde başında ayrılamamıştım. Tam seyirlik bir güzelliği var :) Ama sarımsak ve ıhlamur gibi yaygın değil ve maalesef hiç tadamadım. Bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu