Son eklenen

Doğal antibiyotik tarifi

Havaların soğuk gitmesi ile birlikte bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin hastalıklara ve mikroplara karşı direnç göstermesi de zorlaşıyor. Hastalık sürecinde doğal antibiyotik kullanmak yerine daha kısa sürede tedavi ettiği düşünüldüğü için eczaneden reçeteli olarak antibiyotik alıp kullanmak çok sık başvurulan bir yöntemdir. Oysaki antibiyotik kullanımının kısa sürede tedavi edici özelliği olsa da bir süre sonra vücut, antibiyotiklere karşı direnç kazanır. Gerçekten çok acil durumlarda vücut antibiyotik tedavisine cevap vermemeye başlar.

Okula giden çocuklar yetişkinlere göre çok daha fazla bakteriyel hastalıklara maruz kalmaktadırlar. Çocuklarda çok fazla antibiyotik kullanımı, bağırsak florasında bulunan yararlı bakterilerin azalmasına sebebiyet vermektedir. Bağırsaklardaki yararlı bakterilerin azalması demek, hastalıklara karşı direnç gösteremeyen bir bağışıklık sistemi demektir. En ufak bir rahatsızlıkta antibiyotik kullanmak yerine evde doğal yollarla antibiyotik etkisi gösteren doğal antibiyotik tarifini uygulamanızı tavsiye ederiz.

DOĞAL ANTİBİYOTİK TARİFİ

Kendi antibiyotiğinizi yapmak için kullanmış olduğunuz malzemelerin hiçbir yan etkisi yoktur. Ancak bu gıdalara karşı kişisel olarak alerjisi olanların elbette ki kullanması sağlıkları açısından sakıncalıdır.

Bir kavanozun içine 2 tane orta boy soğanı normal büyüklükte doğrayıp koyun. Daha sonra soğanların üzerine dört beş yemek kaşığı kadar hakiki bal dökün. Bu karışımı karanlık bir ortamda 24 saat kadar beklettikten sonra elde ettiğiniz karışımı süzüp ayrı bir cam kavanoza aktarın. Sabah öğle akşam yemeklerden yarım saat sonra bu karışımdan bir yemek kaşığı içebilirsiniz.

Bilindiği gibi balın mideyi rahatlatıcı özelliği bulunmaktadır. Bu özelliğinden dolayı soğanın mideyi rahatsız etme özelliğini ortadan kaldıracaktır. Bu doğal antibiyotik kürü tarifi uygulanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanılan balın katkısız ve hakiki olması gerekir. Aksi halde hiçbir etkisi olmamaktadır.

2 Yorumlar

  1. faydalı bir şeye benziyor ama ben direkt tüketmekten yanayım hep

    YanıtlaSil
  2. Bizde hava hala serin bu tarifi uygulayalım evde ☺️

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu