Son eklenen

Google Adsense ile para kazanma

Ücretsiz açılabilen onlarca internet sitesi vardır. Bu tür uzantılı siteleri açıp uğraşacağınız vakte değmez böyle söyleyeyim ben size. Para kazandırmaz, istediğinizi yapamazsınız ve her şey sınırlıdır. Adsense’den para kazanmak için site açmanın en uygun en avantajlı yolu yöntemi ‘Wordpress ve Blogger’dir. Piyasada yarım saate kolayca açılabilecek bir wordpress ve blogger sitesini sizleri kandırarak yüzlerce TL’ye açan insanlar var. Siz siz olun onların oyununa düşmeyin. Kimseye site açması için para vermeyin. 1-2 saatlik internette yapacağınız araştırma ile bir site açmayı çok kolay bir şekilde öğrenip uygulayabilirsiniz. Hayatınızda hiç site açmadıysanız en ufak bir şey bile bilmiyorsanız bile Youtube’da birkaç video izleyerek kolayca kendinize ait bir internet sitesi açabilirsiniz. İnternet sitesini açtığınızı varsayarak konuya devam ediyorum. Bu arada bizim site blogger tabanlı 2.5 yıldır emek veriyoruz. Para kazanıyor mu günlük 1 TL ile 5 TL arasında

Anahtar kelime bu işin püf noktasıdır

Şunu belirteyim. Açacağınız internet sitesinin domaini iyi düşünmeniz gerekir. İsminizi veya saçma sapan bir şeyi domain yaparsanız adsense’den para kazanmak sizin için hayal olur. Kendinize güzel bir anahtar kelime bulmalısınız. Bu öyle bir anahtar kelime olmalı ki sizin o konu hakkında bilginiz olmalı ve 300 – 500 kelimelik yazıları kolayca yazabilmeniz lazım. Bir süre sonra sıkılacağınız bir konu değil, ilgili olduğunuz ve oturup hiç zorlanmadan o konu hakkında yazabileceğiniz bir konu seçmelisiniz kendinize. Anahtar kelime seçimi bu işin püf noktasıdır, kilit noktasıdır. Çünkü herşey burada başlar. Google anahtar kelimesine göre para verir yayıncılara. Şöyle bir örnek vermek gerekirse. Adsense tıklama başı ödeme yoluyla çalışan bir sistemdir.

Ve her anahtar kelimenin tıklama başına kazancı ayrıdır. Örneğin ‘’teknolojik haberler’’ anahtar kelimesine tıklama başı 0.20 $ verebilirken ‘’oyun inceleme’’ anahtar kelimesine tıklama başı 0.50 $ verebilir. Bu rakamları bakmadan yazıyorum tabi doğru olmayabilir. Demek istediğim öyle bir anahtar kelimeniz olsun ki hem tıklama başına çok para versin hemde o anahtar kelime insanlar tarafından çok aranan bir kelime olsun. Birde rekabeti düşük olsun. Üçünü birleştirip uygun bir anahtar kelime bulduysanız bundan sonra sizi kimse tutamaz. Anahtar kelimelerinin tıklama başı ne kadar kazandırdığına, aranma oranlarına ve rekabet oranlarına nereden bakılacağını soruyorsanız bu linke tıklayıp adwords’e gmail hesabınızla giriş yaptıktan sonra gerekli işlemleri yapabilirsiniz. >>> https://adwords.google.com/KeywordPlanner#search

Özgün Makale Yazın

Siteyi açtınız güzel bir anahtar kelime bulup ona uygun güzelde bir domain buldunuz. Evet bundan sonra ne olacak ? Nasıl para kazanacaksınız ? Bu soruların tek cevabı ‘yazmak’. Evet yanlış duymadınız yazmak. Bu noktadan sonra yapacağınız yegane şey yazmak olacak. Bıkmadan usanmadan zevk alarak yazı yazmak. Seçtiğiniz anahtar kelime ile ilgili mantıklı, anlaşılır ve buraya dikkat edin kesinlikle özgün yazılar yazmanız gerek. Onlarca yıllık tecrübeme dayanarak size şunları söyleyebilirim maddeler halinde;

Yazılarınız kesinlikle özgün olsun, başka bir siteden almaya kalkışmayın. Daha başlamadan biter adsense hayatınız. Hileye hurdaya başvurmayın. Adam gibi işinizi kurallarına göre yapın.

Yazılarınız kısa olursa kazanma sürenizde bir o kadar uzar. Yani demek istediğim şu. Yazdığınız yazılar 500 kelimeden fazla olsun. Google artık 200 – 300 kelimelik makaleleri fazla önemsemez hale geldi. Adsense’nin gözünde bir makale ne kadar uzunda o kadar değerlidir ve ilk sıraları hak ediyordur. Uzun dediysemde 1000 kelimeyi geçmesin ki okuyanlar sıkılıp siteden çıkmasın.

Her yazıda bir resim mutlaka kullanın. Resmin olması google’ı cezbedecek ve sitenizi sevecektir. Fakat resmi google görsellerden bulup direk yazıya koymayın. Resim üzerinde oynamalar yapıp resmi de özgün hale getirin.

Yazılarınızı düzenli olarak paylaşın. Heves yaparak ilk gün 5 tane ikinci gün 10 tane yazı paylaşırsanız Adsense hayatınız en fazla 1 ay sürer. Yazılarınız zamana yayın. Acele etmeyin. Düzenli olarak yazın. Hergün 1 yazı yayımlayın. Veya 2 günde bir yazı yayımlayın. Kendinize bir yöntem seçin ve o şekilde düzenli olarak yazılarınızı yazıp yayımlayın. Benim tavsiyem ilk ay her gün 1 adet yazı yayımlayın. İkinci ay 2 günde bir yazın. Üçüncü ay 3 günde bir yazın. Ve öyle öyle devam edin. 6. – 7. Aylardan sonra haftada bir düzenli olarak yazmaya devam edin.

Adsenseye başvurun

Güzel bir anahtar kelime ve uygun bir domain ile sitenizi açtınız. Yazı yazıp, yazılara resim ekleyip yayınlamaya başladınız. 20 – 25 gün düzenli olarak yazı yayınladıktan sonra sıra geldi adsenseye başvuru yapmaya. Yani internetten para kazanmanın kapısından giriceksiniz bu aşamadan sonra. Gmail hesabınız yok ise bir gmail hesabı açın. Gmail hesabınız olduktan sonra Google Adsense sitesine girip Üyelik başvurunuzu yapıyorsunuz. Burada dikkat, adresinizi ve banka hesabınızı noktasına kadar doğru yazdığınızdan emin olun yoksa sonradan emekleriniz boşa gidebilir. Ödeme yöntemini havale olarak seçerseniz çeklerle uğraşmak zorunda kalmayıp kolayca ödeme alabilirsiniz. Bunları yaptıktan sonra adsense’ye giriş yapıp reklam kodu oluşturuyoruz ve yaptığımız sitemize koyuyoruz. Tüm bunların detaylı anlatımını internette birçok sitede bulabilirsiniz.

Adsense eğer siteniz tüm kurallara uygun ise başvurunuzu kabul ediyor ve sonunda para kazanmaya başlıyor oluyorsunuz. İnternet sitenizdeki reklamlara tıklandıkça size en başlarda bahsettiğim anahtar kelimenizin tıklama başı getirdiği miktar kadar para kazanıyorsunuz. Bu kazandığınız paralar 200 TL olmadan banka hesabınıza yatmıyor. Ve her ayın 21 ile 25 i arası paralar hesaplara yatıyor. Tabi bu ödeme işlemlerinden önce google sizin evinize bir pin kodu yolluyor posta ile. Siz o postayı açıp pin kodunu adsense sayfanızdaki yere giriyorsunuz. Pin kodunuz onaylandıktan sonra banka hesabınıza cüzzi bir miktarda 0.42 krş gibi bir ücret yatırılıyor adsense tarafından. Google Adsense banka hesabının sizin olduğundan emin olmak için bu yatırdğı paranın ne kadar olduğunu soruyor adsense sayfanızda. Ve siz onu girdikten sonra siz ve siteniz tamamen onaylanmış oluyor.

Hile yapmayın

Dünya’nın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Google’ı kandırmaya çalışmayın. Hem zamanınızı hem paranızı boşuna harcarsınız. Doğru düzgün ne gerekiyorsa yapın. Hile hurda karıştırmayın. Adsense’den ayda milyarlarca para kazanan insanlar var. Bu insanlar işini doğru düzgün yapıyor. Sizde böyle yapın ve internetten para kazanmanın tadını doya doya çıkarın.


4 Yorumlar

  1. Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Emeğine sağlık :))

    YanıtlaSil
  2. Severek yaptığınız bir konu bulamadığınızda bu iş yürümüyor, buna katılıyorum. Adsense ile para kazanma nasıl gerçekleşir adım adım çok güzel anlatmışsınız, samimi bir dille kaleme almışsınız. Konuyla ilgilenenler için çok açıklayıcı olmuş, emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Tamamen hite bağlı adsense den para kazanmak.

    YanıtlaSil
  4. Benim 3 blogum da ismimle demek ondan kazanamıyorum 🤣

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu