Son eklenen

İnstagram’da Mavi Tik Nasıl Alınır?

İnstagram’da mavi tik almak isteyen pek çok kişi, bunun nasıl yapılabileceğini ve şartlarının ne olduğunu oldukça merak ediyor. Günümüzde özellikle İnstagram mecrasında fenomen olma kavramı, önemli bir konu haline geldi. Fenomen olmak ve adını duyurmanın bir yolu da mavi tik almak. 

İnstagram daha önceden kimin isminin yanında mavi tikin yer alacağına kendisi karar veriyordu. Ancak son zamanlarda İnstagram’da doğrulanabilmek için kişiler hesapları üzerinden başvuru yapabiliyor. Ancak bu mecra üzerinde doğrulanmak için ise, bazı şartları yerine getirmek gerekiyor.

İnstagram’da Mavi Tik Almanın Avantajları Nelerdir?

İnstagram’da mavi tik almak, hesaba ayrı bir prestij kazandırabilecektir. Bunun yanı sıra mavi tık alan hesaplar, zamanla tanınabilirliğini artırarak hitap ettiği kitleyi genişletebileceklerdir. İnstagram’da mavi tik almanın avantajları şu şekildedir;

•Marka ve takipçiler arasında daha güvenilir olmanızı sağlar.

•Markanın ya da hesabın sahte kişiler tarafından zarar görmesinin önüne geçer.

•Mavi tik, kişinin hesabını ya da markasını sergileyebilmesinin en ideal yoludur.

•Hesapların tanınabilirliğini daha da artıracağı için, çok daha fazla takipçi sayısına ulaşılabilmesi mümkün olacaktır.

•10 bin takipçi kitlesine ulaşan ve mavi tiki bulunan hesaplar, bağlantı paylaşabilme ve kaydırma linki verebilme gibi birçok özelliği aktif olarak kullanabileceklerdir. 

İnstagram Mavi Tik Alma Kaç Takipçi Sayısına Ulaşınca Gerçekleştiriliyor?

Birçok kullanıcı İnstagram mavi tik alma kaç takipçi sayısına ulaşılınca yapılabilir sorusuna yanıt arayabiliyor. Mavi tik alma işlemi aslında takipçi sayısı ile sınırlandırılmamaktadır. Ancak takipçi sayısının yüksek olduğu durumlarda, mavi tik daha rahat bir şekilde alınabilecektir. İnstagram’da mavi tik almak için hesaplarda aranan özellikler ise şu şekildedir;

•Mavi tik almak istenen hesabın bir kişiye ya da kuruma ait olması zorunludur.

•Hesabın benzersiz olması, bir kişi ya da kuruluşu taklit etmemesi gereklidir.

•Profilde tüm bilgiler ayrıntılı bir şekilde yer almalı ve hesap herkese açık olarak oluşturulmalıdır.

•Hesap bir kişiyi ya da bir markayı başarılı bir şekilde temsil etmeli ve değer görmelidir.

•Kişinin hesabı düzenli ve aktif bir şekilde kullanması gereklidir.

•Hesabın gönderi etkileşiminin yüksek olması, özgün olduğunu gösterebilecektir.

İnstagram Mavi Tik Alma 2022 Başvurusu

İnstagram mavi tik alma 2022 başvurusu, İnstagram uygulaması üzerinden yapılabilecektir. İlk olarak kullanıcıların İnstagram uygulamasına girerek, kendi hesabını açması gerekecektir. Sonrasında ise insan siluetinin olduğu butona tıklanmalıdır. O bölümden ‘’Ayarlar’’ butonuna giriş yaparak, sırasıyla ‘’Hesap’’ ve ‘’Doğrulama isteği’’ sekmelerine tıklanmalıdır. 

Bu sekme sonrasında ekrana kişisel bilgilerin bulunduğu bir form gelecektir. Bu form doldurulduktan sonra, İnstagram’da mavi tik almak talebiniz yetkililer tarafından değerlendirilecektir. Doğrulama isteği göndermek, hesabın mavi tik alacağını göstermeyecektir. Yetkililer yapılan değerlendirme sonrasında, hesabın tik alıp alamayacağını mesaj ya da e-posta yoluyla bildirebileceklerdir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu