Son eklenen

Mining yapmak ekran kartına zarar verir mi?

Uzun zamandır herkes tarafından tartışma konusu olan "mining yapmak ekran kartına zarar verir mi?" sorusu, popüler ekran kartı üretici firma tarafından cevap buldu.

Son dönemler bildiğiniz üzere yoğun olarak Bitcoin madenciliği yapanların sayısı çokça arttı. Madencilik işine yatırım yapanlar bir veya yüzlerce ekran kartlarıyla Bitcoin veya Ethereum kazımı yapıyor. Son dönemlerde madencilik yapan veya yapmaya çalışan kişi sayısı arttığı için bu durum oyuncular için büyük bir kriz durumuna geldi. Sebebi ise piyasadaki ekran kartı alımının çoğunu sön dönemde oyunculardan çok madencilik ile uğraşanlar alması sebebiyle ekran kartı fiyatları katlanarak arttı. Madenciliğe yeni başlayanların ise akıllanlara takılan soru işareti ise, piyasada yarı fiyatına bulunan mining yapılmış ekran kartlarının ömrünün ne kadar olduğudur. Bu soruyla alakalı son dönemler çeşitli düşünceler söylense de, bu sorunun cevabı üretici firma Palit tarafından geldi.

Palit firması, mining için kullanılan ekran kartlarının her yıl yüzde 10 civarında performansı düştüğünü söyledi. Bu açıklamaları bir yıl boyunca sürekli olarak 365 gün mining yapan ekran kartları için geçerli olduğunu belirtelim. Bir ekran kartı madencilik için kullanıldığında yüzde 100'lük performans altında çalışır. Ekran kartına dinlenme fırsatı bırakmadığı için zamanla ömrü kısalır.

Palit firması, ürettikleri ekran kartlarının bu sebepten dolayı mining yapıldığında her yıl yüzde 10 civarında performans kaybedebileceğini söylüyor.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu