Son eklenen

Para kazandıran bazı uygulamalar ve siteler

İnternet üzerinden para kazanmak neredeyse herkesin hayalinin küçük bir parçasını oluşturur. İnsanların bu hayali pandemi dönemiyle birlikte artış gösterdi. Her yaş grubundan insanlar, internet üzerinden para kazanmanın çeşitli yöntemlerini araştırmaya başladı. Ancak bu sebeple dolandırılan insan sayısı bir hayli de arttı. Bu yüzden insanlar uygulamalara karşı güvenini kaybetmeye başladı. İşte bu yüzden size güvenilir bazı uygulamalar ve sitelerden nasıl para kazanabileceğinizi anlatacağız.

 1. Kendi bloğunuzu açabilirsiniz. Google üzerinden açtığınız bloğunuza kendi yazılarınızı, makalelerinizi ekleyip para kazanabilirsiniz ayrıca Google reklamlarını ekleyerek kazandığınız parayı iki katına katlamanız da mümkün. Hesabınızı açtıktan sonra belirli bir süre aktif şekilde kullanırsanız Google bloğunuza reklam eklemenize izin veriyor. Bu sayede hem bloğunuzun görüntülenmesinden para kazanırken hem de reklamlardan para kazanıyorsunuz.

2. En çok para kazandıran uygulamalardan birisi olan Instagram üzerinden para kazanmak sanıldığı gibi zor değil. Ürün satışı, sponsorluk gibi yöntemlerle para kazanabilir ayrıca çekilişler düzenleyerek takipçilerinizi kendinize bağlayıp kazandığınız para miktarını arttırabilirsiniz.

3. Görev Yap Para Kazan uygulaması birçok işletmenin başvurduğu bir uygulama olduğu için iyi paralar kazandırmaktadır. Tüm yöntemler arasında en kolay para kazanacağınız yöntem, bu yöntemdir. Uygulamaya üye olduktan sonra günlük olarak verilen işletmelere olumlu yorum yapma, reklam izleme, video izleme, abone olma gibi görevleri tamamlayarak istediğiniz miktarda para kazanabilirsiniz. Gün içerisinde sadece sorum yaparak bile 20 TL kazanmanız mümkün. Tabi bu durum yaptığınız yorum sayısına göre değişkenlik göstermektedir.

4. Bionluk sitesi yeteneklerinizi baz alarak yetenekleriniz doğrultusunda size para kazanma imkanı sunar. Hem web sitesi hem de uygulaması bulunan Bionluk’a üye olduktan sonra yeteneklerinize göre ilan verebilirsiniz. Örneğin 200 TL karşılığında bilimsel makaleler yazabilirim gibi ilanlar. Belirlediğiniz ücret üzerinden site %20 oranında komisyon alır. Yani 200 TL’lik bir iş yaparsanız 20 TL’si komisyon olarak Bionluk’a gidecektir. Kazandığınız parayı nakit olarak çekebilirsiniz.

5. İkinci el, etiketli ve yeni her türlü eşyanızı Dolap uygulaması üzerinden satışa çıkarıp para kazanabilirsiniz. Bir bakıma Trendyol gibi düşünülebilirsiniz. Alım satım işlerinin tamamı Trendyol benzerliğiyle yürüyor zaten Trendyol ve Dolap uygulaması işbirliği içerisinde bu yüzden uygulamanın güvenirliği de artmış oluyor.

6. Fotoğraf çekmeyi kendine hobi edinenler de bu hobisinden Foap uygulaması sayesinde para kazanabilir. Tabi fotoğraflarınızı sisteme yükleyip satışa çıkarmadan önce düzenleyip renk tonlarını iyileştirmeniz gerekiyor. Birçok firma doğal fotoğraf kullanmak istedikleri için bu siteden çok sayıda fotoğraf satın almaktadırlar. Fotoğraflarım satılmaz diye düşünmeyin reklamda veya afişlerde kullanmak için bile işletmeler doğal sokak fotoğrafları satın alıyorlar.

7. Doların zirveyi gördüğü şu günlerde dolar bazlı para kazandıran MoneyApp Cash and Rewards uygulaması herkesin gözdesi haline geldi. Bu uygulama da görev yap para kazan methoduyla çalışıyor yani ne kadar görev tamamlarsanız o kadar para kazanıyorsunuz. Bu uygulamayı kullanıcılarının favorisi yapan yönü yurt dışı kaynaklı bir uygulama olduğu için dolar bazlı ödeme yapması. Tüm gün normal bir işte çalışacağınız parayı bu sayede birkaç saatte kazanmış oluyorsunuz. Ödemenizi de dolar bazlı alıyorsunuz.

8. Google Surveys tarafından geliştirilmiş olan Google Ödüllü Anketler dünya çapında büyük kitlelerce kullanılan bir online para kazanma uygulamasıdır. Uygulamayı indirip anketleri tamamladıktan sonra kazandığınız Google Play Kredisini yalnızca uygulama içerisinde harcamanıza izin verir. Yani paranızı nakit çekemiyorsunuz sadece ücretli uygulamaları satın alırken indirim kazanıyor veya hiç para ödemiyorsunuz.

9. Udemy uygulaması Türk girişimci Eren Ballı tarafından geliştirilmiş tek Türk online para kazanma uygulaması niteliğine sahiptir. Bu uygulamada herhangi bir konuda bilgili olduğunuzu düşünüyorsanız ve bu bilgileri de başkalarına aktarmak istiyorsanız Udemy üzerinden eğitim videosu çekip bu videoları yayınlayarak para kazanabilirsiniz. Az bilinmesine rağmen dikkat çekici bir şekilde fazla kullanıcı sayısına sahip bir uygulama.

10. En güvenilir yürüyerek para kazanma uygulamalarının başında Sweatcoin geliyor. Uygulama, adım başına hesabınıza sweatcionler tanımlıyor. Bu uygulamada kazandığınız parayı nakit olarak alamıyorsunuz ancak bunun yerine uygulama size hediye çekleri veriyor. Bu çekleri alışverişlerde istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz.

11. Evde kullanmadığınız 2. el eşyalarınızın veya yeni, etiketli, hiç kullanılmamış eşyalarınızın fotoğraflarını çekip Letgo uygulamasına yükleyerek satabilirsiniz. Bu uygulama üzerinde elektronik eşyalar, kitap, ütü, telefon, kıyafetler, ayakkabı, klima gibi aklınıza gelebilecek her ürün satılabilir. Satın almak istediğiniz ürünün fiyatını yüksek bulursanız da pazarlık yapabiliyorsunuz. Letgo uygulaması kullanıcılarının pazarlık yapabilmesi için imkan veriyor. Paranızı dilerseniz nakit almak isteyip banka hesabınıza aktarabilirsiniz dilerseniz de paranız Letgo hesabınız içerisinde durabilir. Sattığınız ürünlerin parasını Letgo hesabı içerisinde tutarak beğendiğiniz bir ürünü satın alırken kolaylıkla kullanabilirsiniz.

12. Kelime hafızanız iyiyse ve kendinize güveniyorsanız Kelime Bul uygulaması üzerinden rahatlıkla para kazanabilirsiniz. Uygulamayı indirip kayıt olduktan sonra karşınıza 30 kelime çıkıyor. Bu kelimeleri doğru ve anlamlı bir şekilde sıralayarak para kazanabiliyorsunuz. Paranın yanı sıra çeşitli ödüller de kazandırıyor. Tabi bu ödüller de paraya çevirilip hesabınıza aktarılır. Belirli bir puana ulaşınca paranızı çekebilirsiniz ancak nakit olarak alamıyorsunuz. Bu uygulama paranızı kripto para olarak ödüyor yani paranızı alabilmek için kripto para hesabınız bulunmak zorunda.

13. Kendinizi bilgili ve donanımlı birisi olarak görüyorsanız Para Vadisi bilgi yarışmasını uygulama olarak indirerek para kazanabiliyorsunuz. Bu uygulama tamamen bilgi yarışması formatında ilerliyor. Sorulara doğru yanıt verdikçe puan kazanıyor, kazandığınız bu puanlar da paraya dönüşüyor. Belirli sürelerle 5’er soruluk bilgi yarışmasına katılabilirsiniz. Bu uygulama üzerinde sadece bilgi yarışmasına katılarak para kazanmıyorsunuz. Her gün düzenli olarak uygulamaya giriş yaparsanız sistem bunun için size puan tanımlıyor ve tabi ki bu puanlar da size para olarak geri dönüyor. Ödemelerinizi ise her ayın 15. günü alıyorsunuz ve en az 5 TL minimum ödeme tutarını aşmanız gerekiyor.

14. Bir zamanlar sosyal medyada gündem olan para kazandıran Adım Para uygulamasına gelelim. Attığınız adım sayısına göre size ödeme yapan bu uygulama hesabınıza para puanlar tanımlıyor. Ne yazık ki nakit olarak çekemiyorsunuz bunun yerine mağaza içi ürünleri satın almakta hediye çeki niyetine kullanabiliyorsunuz. Bu uygulama aslında para kazanma temelli değil de insanları hareketli yaşam tarzına alıştırmak amaçlı kuruldu. Fakat geldiğimiz noktada para kazanma uygulaması niteliği kazandı.

15. Çok ilginç online para kazanma yöntemi olan Mode Earn Apps uygulaması size müzik dinleyerek para kazanma vaadinde bulunuyor. Üye olurken üyelik ücreti ödemiyor tamamen ücretsiz üye olduktan sonra müzik dinleyerek ödülleri kazanıyorsunuz. Daha çok para kazanmak isterseniz bunun yanında anket, reklam izleme gibi şeyleri de yapabilirsiniz. Ayrıca müzik dinlerken ekranınız açık olmak zorunda değil. Ekranınız kilitliyken de müzik dinleyerek para kazanabilirsiniz. Para çekme noktasında birçok seçenek mevcut ve bu tamamen size bırakılmış. İsterseniz nakit olarak çekebilirsiniz ya da paranızı Amazon, Google Play gibi hediye kartlarına dönüştürüp indirimler kazanıp kullanabilirsiniz.

4 Yorumlar

  1. Ne kadar çok uygulama, site var:) Bazılarını biliyorum ve kullanıyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Covid den beri pek çok tanıdığım evden çalışmaya başladı. Tabii aylık gelirini karşılayacak iş olması da önemli.

    YanıtlaSil
  3. Ve bir çok anket uygulamaları var. Pek kullanmayı tercih ettiğim siteler değil ama küçükte olsa ek gelir olması için güzel

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu