Son eklenen

DÜNYADAKİ 10 GİZEMLİ BÖLGE

Herkesin internet üzerinde gördüğü, birçok komplo teorisine öncülük eden, hatta üzerlerine cilt cilt kitaplar yazılan dünya üzerinde sırrının bir türlü çözülemediği veya içerisinde neyi barındırdığı bir türlü öğrenilemeyen çok sayıda bölge bulunmakta. Bunlardan bazıları uzaylıların kullandığı bir iniş alanı, bazıları ise paralel evrenlere açılan kapılar olarak anılıyor. Ancak gerçekleri henüz hiç kimse çözebilmiş değil. Dünyadaki esrarengiz bölgeler için kimisi sadece bir komplo teorisi diyor, kimisi de ömrünü bu gizemli bölgelerin gerçeklerini çözmeye adamış durumda. Bu yerler aslında yeryüzünde ve gökyüzünde bizlerin düşündüğünden çok daha fazla şeylerin var olduklarının ispatları. İşte dünyadaki 10 gizemli bölge!

1- Alaska Üçgeni

Bu bölgede sayısı bilinmeyen birçok uzun mesafe yürüyüşçüsü, tekneler, botlar ve uçaklar arkalarında hiçbir iz bırakmadan kaybolmuş durumda. Kimisi bu durumun Alaska'nın acımasız iklimi, vahşi hayvanları veya her an değişen kötü hava durumlarından dolayı gerçekleştiğini savunuyor. Şunu da belirtelim; Alaska, Amerika Birleşik Devletleri eyaletleri arasında en çok insanın kaybolduğu ikinci eyalet ve aynı zamanda bunların en azının bulunduğu eyalet. Kimi Alaska yerlileri şekil değiştiren Kush Kaka canavarından da bahsediyorlar. Kimisi de Kocaayak veya paralel evrenlere geçen bir vortexin varlığından bahsetmekte.

2- Taşlı Tangaska Nehri

2008 senesinde Sibirya'nın ortasında yer alan Tangaska üzerine Hiroşima'ya atılan nükleer bombadan bin kat daha güçlü, patlama yaratan bir cisim düştü. Olayın gerçekleşmesinin ardından bu bölgenin üzerinde mavi bulutlar oluştuğu gözlemlendi. Araştırma yapmaya karar veren kurumlar, olayın gerçekleştiği alana giriş yapamadılar. Kimi iddialar bu patlamaya bir gaz kaynağının, kimisi bir meteor çarpmasının, kimisi de bir uzay gemisinin çarptığını öne sürüyorlar. Profesor Doktor Gottlieb Polzer, bunun bir gaz kaynağı patlaması olduğuna inandığını ifade etmişti. Ancak bu durumun hikayenin tamamı olmadığının açık olduğunu da ekledi.

3- Şeytan Denizi - Bermuda Şeytan üçgeni

Burada kaybolan önemli sayıda gemi ve uçakların haberlerini herkes duymuştur. Bu bölgenin yakınlarında seyreden gemilerde elektro manyetik anormallikler gerçekleştiği denizciler tarafından rapor edilmiştir. Bu konu ile ilgili Disney tarafından 2002 senesinde "Hayalet Gemi" adlı film çekilmiş ve Charles Berlitz adlı ünlü yazar, Ejderin Üçgeni adlı kitabı yazmıştır.

4- Oyuncak Bebek Adası

Bu ürpertici ada Mexico City'nin güneyinde yer alıyor. Binlerce ufak ve gözleri açık oyuncak bebek yolculuğunuz boyunca sizi izliyor. Bu bebeklerin daha önce adada kurban edilmiş bir küçük kızın adalı halka musallat olan hayaletini kaçırmak için asıldıkları rivayet ediliyor.

5- Naska Çizgileri

Yakın geçmişte Peru'nun güneyinde keşfedilen bu geometrik şekillerin, binlerce sene önce buranın yerlileri tarafından yapılmış oldukları tahmin ediliyor. Ancak bu devasa şekillerin bu kadar kesin ve doğru açılarla çizilebilmesinin, gerekli teknoloji olmadan yapılabilmesinin imkansız olması, bu şekillerin aslında uzaylılar tarafından çizilmiş oldukları yönünde teoriler üretilmesine neden oluyor. Şekillerin üretilmelerinde ki amaç hakkında ise kimsenin hiçbir fikri yok.

6- Kuzey Sentinel Adası

İlk bakışta size zararsız görünebilen bu ada aslında dünyanın en tehlikeli adası. Bengal Körfezi’nde yer alan bu ada senelerdir ürkütücülüğünü korumakta. Bu adada yaşayan yerlilerin Afrika’da yaşayan ilk insanlar oldukları düşünülmekte. Adalılar dışarıdan gelen ziyaretlere karşı çok saldırgan tavırlar sergilemektedir.

7- Michigan Üçgeni

Michigan Gölü içerisinde yer alan bu üçgende de birçok paranormal olaylar gerçekleşmiştir. İlk olay 1679 senesinde gölde seyahat eden Fransız ticaret gemisi ortadan kaybolmuştu. Ardından birçok gemi ve uçaklar da ilerleyen yıllarda göl üzerinde kayboldu ve ardında hiçbir iz bırakmadılar.

8- Paskalya adası

Bu adada antik uygarlıklar tarafından yapılmış, fakat nasıl yapıldıkları çözülemeyen moai adı verilen ve toprak altında da vücutları bulunan heykeller vardır. Bu heykellerin çok ince ve düzgün kesilmiş hatlara sahip olması büyük şaşkınlığa neden olmuş ve "acaba ileri medeniyetler tarafından mı yapıldılar" sorularının sorulmasına da zemin hazırlamıştır.

9- Stonehenge

Salisbury'de yer alan neolitik döneme ait bu kalıntıların, eski dönem insanları tarafından hem tapınak hem de gökyüzü incelemelerinde kullanılan bir gözlem evi olduğu düşünülmektedir. Bu devasa taşların o bölgede bulunmayan taşlar olmaları ve nasıl bu şekilde üst üste yerleştirilebildikleri gibi sorular hala gizemini korumakta.

10- VE BONUS - 51. Bölge

Herkesin duyduğu, içerisine Amerika Birleşik Devletleri başkanının dahi kolay kolay giremediği, muazzam teorilerin odak noktası 51. Bölge. Burada uzaylıların yaşadığı, uzaylı teknolojisinin inşa edildiği ve hatta uzaylı insan genomunun birleştirilerek yeni bir tür yaratıldığı gibi teoriler bunların en çok itibar görenleri. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden 1 milyon kişi örgütlenerek 51. Bölgeye zorla girmeyi planlamışlarsa da kararlaştırılan günde bu grup belki de bölgenin kilometrelerce uzağında kamp yapmaktan ileriye gidememişlerdir.

5 Yorumlar

  1. Cok ilginc yerlermis..
    Dunyada aslinda bir cok ilginc yer var tabi bunlar daha on plana cikmis
    Editore tesekkurler kultur edindik

    YanıtlaSil
  2. Harika ilginç yerler ve bir okadar ilginç bilgiler ilk defa duyduklarım var onlar için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Birkaçını zamanında araştırıp konuyla alakalı belgeseller izlemiştim, bilmediklerim daha çokmuş. Yazı için teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu