Son eklenen

ANKARA GÖLBAŞI GEZİ REHBERİ

Mükemmel huzur verici doğal ortamları ile gezenleri mutlu edecek birçok alanları vardır. Ayrıyeten tarihi geçmişi de çok uzun olan Gölbaşı birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Özellikle kalabalık ortamlardan sıkılıp kendini doğanın huzuruna bırakmak isteyenlerin tercih sebebidir.

Gölbaşı Nerede?

Ankara ile beraber İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan Gölbaşı Ankara'ya bağlı bir ilçedir. Ankara’dan uzaklığı 20 km, Çankaya ile komşu ve Mogan Gölü'nün de yanındadır.

Gölbaşı Gezilecek Yerler

Doğa severler için atlanmaması gereken, Ankara'nın güzel noktalarından olan Gölbaşı ilçesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi sınırları içerisinde Eymir Gölü'nün de yanında bulunur. Gölbaşı gezilecek birçok yer seçeneği var.

Mogan Gölü; 160 farklı kuş türüne sahip, gölün yanında tenis kortu, piknik alanları, futbol sahası içeren yararlanacak sosyal tesis bulunmaktadır. Çevre kirliliği sebebiyle bir dönem sıkıntıya girerek sahip olduğu türleri kaybetmeye başlasa da korumaya alınarak eski mükemmelliğine kavuşmuştur. Gayet geniş alana sahip olan burada koşu yolu, yaya yolları, marina adası bulunuyor. Çocukları olanlar için çocuk alanlarına sahip olması, engelli oyun alanı bulunması buranın büyük bir avantajlarındandır.

Eymir Gölü; kışın gelmesi ve havaların soğuması ile donduğu için özellikle çok tercih ediliyor. Gezerken karnınızı doyurabileceğiniz ve bir şeyler atıştırabileceğiniz çeşitli restoran ve büfeler bulunuyor. Sakarmeke, yeşilbaşlı ördek, elmabai patka ve bahri türlerinin daha fazla olmak üzere birçok kuş türü de bulunuyor. Göl kenarında birde ODTÜ Spor Kulübü kürek Takımına ait kayıkhane bulunuyor. Bu eşsiz manzaralı gölün içinde su ile kürek sporları yapılacak, balık avlanabilecek, bir şeyler atıştırılabilecek büfelere sahip olan bir piknik alanı da vardır. Yazın dışarıda kışın ise mükemmel konsepte sahip şark köşelerinde kahvaltı yapılacak alanlar ve bisiklet kiralanıp sürülecek yerler de bulunuyor.

Kuş Gözlem Alanları; Birçok türde olsa özellikle nesli tükenmekte olan kuşların konakladığı özel yaşam alanlarına sahip burasıdır. Suda yaşayan kuşlarında sazlık alanlardan dolayı tercih ettiği için kuş gözlem alanları kurulup, doğal kuş türlerinin yaşam alanlarını gözlemlenebilmesi mümkün kılınmıştır.

Altınçanak Köyü; köy çevresinde görülebilecek höyükler bulunuyor. Ok uçları, Beylik Kalesi'ne ait kalıntılarını görebileceğiniz tarihi unsurlar da ziyaret edilmeden geçilmemelidir.

Bağiçi Köyü; SEYİD Yusuf Dede türbesinin de bulunduğu burada, kimler tarafından ne zaman kullanıldığı bilinmeyen höyük alanını da gezmeden dönmemeniz gerekiyor.

Beynam Atatürk Ormanları; Gölbaşı ilçesine gelip özellikle karaçamların bulunduğu en önemli doğal alanlardan olan burası da görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.
Tulumtaş Mağarası; Türkiye'nin en büyük damlataşı mağarasıdır.

Bezirhane Köyü; 2002 yılında 1. dereceden eser olarak koruma altına alınan Bezirhane Cami'sine sahip olan bu köy ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Bezirhane Kalesi; kale kalıntılarını bütün olarak olmasa da 2 parça şeklinde gezebilmek mümkündür.

Boyalık Nekropolü; tarihi geçmişi ile mezarlara sahip olan bu alanı gezerek tarihe doyabilirsiniz.

Gölbaşı Ne Zaman Gidilmeli?

Karasal iklime sahip olması sebebi ile doğal güzelliklerin öne çıktığı ilçede gezmek için en güzel zaman ilkbahar ve sonbahardır.

Gölbaşı Nerede Kalınır?

Ankara da kalıp günübirlik turlar ile Gölbaşı'na gitmek mümkün olmakla birlikte direk Gölbaşı'nda kamp kurabiliyor veya otelde konaklanabiliyor.

Gölbaşı Gece Hayatı

Gölbaşı'nda gece gidilebilecek birçok kafe bulunması dışında clup ve kamp alanları da tercih edilebiliyor.

23 Yorumlar

  1. O civarda yaşayan arkadaşlarımın davetini daha fazla erteleyemeyeceğim sanırım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ertelemeyin Yıldız Hanım Ankara Gölbaşı güzel yer

      Sil
  2. Güzel, açıklayıcı bir gezi yazısı olmuş. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Gölbaşını sadece Eymir ve Moganla sınırlamışız meğer daha neler varmış, teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya hanım elimden geldiği kadar Ankara'nın ilçelerini tanıtmaya devam edeceğim. Teşekkür ederim yorumunuz için

      Sil
  4. gölleri de severim gölbaşının çevresinde oturmayı da ilçeyi deeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adı üstünde Gölbaşı

      Sil
    2. hıhım göl dışında ilçe de güzeeel bi de konserler oluyodu eskideen :)

      Sil
    3. Deep geçen sene hatırladığım kadarıyla 30 Ağustos Zafer Bayramında Ferhat Göçer konseri vardı. Genelde bizim çevrenin düğünleri orada oluyor.

      Sil
    4. eveet yaa gölbaşı düğünleri hıhıms :)

      Sil
  5. Ankara Gölbaşı en sevdiğim yerlerden. Hele gece manzarası mükemmel oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç defa akşam düğünlerinde bulundum Gölbaşı'nda manzara muhteşem

      Sil
  6. ankaraa en sevdiğim şehir yaa, kızlıcahamamda karagöl diye bi yere doğa yürüyüşü yapmıştık. kocatepe camisinin önündeki kızılırmak caddesinde oturduydum, ihlas holding ile büyülü fener arasında, cami bahçesinde kitap fuarı ve iftar sofraları oluyodu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karagöl Çubuk diye hatırlıyorum yanlış bilmiyorsam. Kızılcahamam Pazar köyünde de vardı.

      Sil
    2. kızılcahamamda evet tepelerde, yükseğe yürüyon karşına güzel bir göl çıkıyor bir tarafında ağaçlar var :)

      Sil
    3. Kızılcahamam doğa harikası muhteşem bir yer

      Sil
    4. Kızılcahamam'da çok yer var fosil ağaç, gelinkaya ve peri bacaları aklıma ilk gelenler

      Sil
  7. https://www.ankarapostasi.net/2020/06/kizilcahamam-gezi-rehberi.html?m=1 Kızılcahamam ile ilgili yazımızda okumanı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  8. İş için defalarca gitmeme rağmen, gezmek için bir kez gittim. Onda da bir kaç yer görüp geldim. İnşallah bir gün detaylı gezmek içinde gideriz:)

    YanıtlaSil
  9. Ankaraya bir gelen ya çok sever ya da hiç sevmez. ortası bulunmuyor :) ben çok sevenlerdenim, severek de yaşıyorum. kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  10. ankara'nın her zaman ayrıdır.

    YanıtlaSil
  11. Ankara'nın güzel yerlerinden biri.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu