Son eklenen

Deep Web Nedir? Nasıl Girilir?

Türkçe karşılığı ile Deep Web; derin internet anlamını taşımaktadır. İnternet denen kavramın ilk çıkmış olduğu zamanlardan bu yana arama motorlarının indexlemediği tüm siteleri kapsayan sisteme deep web adı verilmiştir. Yani özet olarak arama motorları tarafından indexlenmeyen tüm siteler deep web'e dahil tutulmuştur.

Deep web sistemi üzerinde pek çok yetişkin içerik, cinsellik ile alakalı paylaşımlar, uyuşturucu ticareti ve benzeri pek çok uygunsuz içerik yer almaktadır. Normal internet kavramında bulunamayan pek çok uygunsuz içerik deep web bünyesinde kendine adeta yer edinmiştir.

Deep Web'e Nasıl Girilir?

Deep web sistemine giriş yapmak için normal internete girdiğimiz tarayıcıları kullanamayız. Eğer olurda bir deep web sitesine giriş yapmak için normal tarayıcıya adresi yazarak girmeyi denersek herhangi bir sonuç alamaz ve siteye bağlanamayız. Ayrıca deep web sitelerinin uzantıları ".com, .net, .org" vb. gibi uzantılardan meydana gelmez. Deep web linklerinin tümü ".onion" uzantısı ile biter.

Deep web'e giriş yapmak için kullanılması gereken tarayıcı Tor Browser'dır. Google ve benzeri arama motoru üzerinden Tor Browser yazarak arama yapabilir ve bu tarayıcının indirme linkine erişim sağlayabilirsiniz.

İndirdikten sonra ise eğer yurt dışından değil Türkiye üzerinden tarayıcıyı kullanmak istiyorsanız basit bir konfigürasyon ayarı yapmalısınız. Ancak bu şekilde sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu ayarı ise internetten araştırırak öğrenmeniz mümkün. Bu yazı sadece bilgi verme ve tanıtma niteliği taşıdığı için burada nasıl yapıldığı bahsedilmemektedir.

Deep Web'e Girmek Tehlikeli midir?

Deep Web'e girmenin tehlikeli olup olmadığı göreceli bir kavramdır. Kimine göre Deep Web'e giriş yapmak tehlikeli iken kimine görede herhangi bir sakıncası yoktur. Tehlikeli olduğunu düşünen kişilerin gerekçesi pek çok uygunsuz içeriğin yer alıyor olmasıdır.

Tehlikeli olmadığını düşünenlerin gerekçesi ise nasıl olsa tarayıcı tarafından gizlilik sağlandığı için bir şey olmaz düşüncesidir.

Her ne kadar tarayıcı kullanıcının gizliliğini koruyor olsa da benim kanaatimce Deep Web'e girmek bizlerin başına büyük belalar açabilir. Bu sebepten ötürü en iyisi normal ve olağan interneti kullanmaktır.

2 Yorumlar

  1. Merak eetmedim girmem de. Burada polis pedofili için takip ediyor diye biliyorum sadece. İnşallah cocuklar da kurcalamıyordur 🙈

    YanıtlaSil
  2. Her türlü pisliğin döndüğü ortam diye biliyorum.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu