Son eklenen

KAVUN VE KAVUN ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Kavun yaz aylarının muhteşem meyvelerinden bir tanesidir. Tam bir şifa deposudur diyebiliriz. Kavunun kendisi şifa deposu olduğu kadar, çekirdeği de bir o kadar faydalıdır. Cilt problemlerin de ve karaciğer hastalıklarında tedavi edicidir.

KAVUNUN FAYDALARI NELERDİR?

1-BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR: Kırmızı kan hücrelerini uyarır ve bağışıklık sistemini canlandırır. İçerisinde bol miktarda C vitamini barındırır, C vitamini sayesinde alterlerin sertleşmesini engeller. Vücutta her hangi bir hastalığa karşı direnci arttırır. Kalp ve damar hastalıklarından korur. Potasyum açısından oldukça zengin bir meyvedir ve bu sayede hipertansiyonu engeller.

2- KANSER ÖNLEYİCİDİR: Kansere karşı mücadele ettiği söylenmekte, içindeki curtanmini ve serbest radikalleri atmak için faydalı olan beta- karoteni sayesinde vücut hücrelerine saldıran zararlı radikallerin etkilerini azaltır.

3-KİLO VERMEYİ HIZLANDIRICIDIR: Kavun düşük kalorilidir ve içerisinde yüksek lif barındırır. Açlık hissini bastırmada yardımcı olduğundan diyet yapan kişiler tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Diğer bazı besinler gibi midede çok yer kaplayarak şişliğe neden olmaz.

4- HAMİLE KALMAK İSTEYEN KADINLARA FAYDALIDIR: Gebelik düşünen kadınlarda etkili olduğu ispatlanmış bir meyvedir. İçerdiği folat sayesinde kadınlardaki üreme oranını arttırır. Gebelik düşünen kadınların bolca tüketmeleri gereken besinler arasında yer almaktadır.

5- AKCİĞER SAĞLIĞINI KORUR: Özellikle sigara kullanımı vücuttaki A vitamininin eksilmesine neden olmaktadır. Kavun tüketimi A vitamini eksikliğini gidermekte etkilidir.

6- DİYABETİK NEFROPATİYİ ENGELLER: Diyabetik nefropati, böbreklere zarar veren bir hastalıktır. Kavun özü bu hastalığı yenmekte ve önlemekte etkilidir. Diyabet ve obezite problemi olan hastalara yardımcı olması için önerilmektedir.

KAVUN ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

1. CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR:  Birçok kozmetik ürünün içerisinde kavun ve çekirdeği bulunmaktadır. Pahalı kozmetik ürünler kullanmadan sadece kavun çekirdeklerini kaynatarak cilt sağlığını koruyabilir, cildinizi güzelleştirebilirsiniz, cildinizin yumuşak ve daha genç bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Yapılışı ise kavun çekirdeklerini istediğiniz miktarda çekirdeği bir bardak su ile kaynatın ve ılıyan suyu için. İsterseniz kaynattığınız çekirdekleri blenderden çekerek de tüketebilirsiniz.
2. AKCİĞER VE KARACİĞER DOSTU: Kavun çekirdeklerini kaynatarak içtiğiniz suyu sayesinde bağışıklık sisteminiz güçlenecek, akciğer ve karaciğerinizi koruyacak ve birçok hastalığa karşı daha güçlü ve dirençli olacaksınız.

3. ÖKSÜRÜĞÜ KESMEDE ETKİLİDİR: Kavun çekirdekleri atılmamalı ve mümkünse kış için saklanmalıdır. Kış aylarında soğuk algınlığı ile karşılaşabiliriz, işte devreye kavun çekirdekleri girecek. Sakladığınız kavun çekirdeklerini bir bardak suda bir miktar çekirdeği kaynatarak için, yüksek ateş ve soğuk algınlığı gibi hastalıkları kolaylıkla atlatmanızı sağlayacaktır.

Kavun çekirdeklerini soğuk su ile birlikte blenderde iyice karıştırın, çekirdekler tamamen parçalansın. Karışım koyu olursa biraz daha su ilave edebilirsiniz. Bu karışımı yemeklerden yarım saat önce yarım bardak içerseniz vücuttaki yağ yakımını hızlandıracak ve aynı zamanda zayıflamaya yardımcı olacaktır.

2 Yorumlar

  1. kavun çekirdeği suyu var, sübye, nefis bişi yaaa :)

    YanıtlaSil
  2. Off valla canım ıstedı bır rakı bır kavun olsa keşke :D

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu