Son eklenen

ÇİN KORONAVİRÜS AŞISININ KASIM AYINDA HAZIR OLACAĞINI SÖYLÜYOR

Koronavirüs vakalarının ilk olarak ortaya çıktığı ülke olarak kabul edilen Çin, şimdi de aşı çalışmaları ile gündeme geliyor. Çin'den yapılan açıklamalara göre, Koronavirüs aşısı bu yıl Kasım veya Aralık ayına kadar kullanıma hazır hale gelebilir. Çin'de bulunan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, üzerinde çalışılan dört Koronavirüs aşısının üçüncü ve son deneme aşamasında olduğunu belirtiyor. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nde çalışan uzmanlar, Faz III denemelerinin iyi gittiğini ve korona aşısının bu yılın Kasım veya Aralık ayına kadar kullanıma hazır hale gelebileceğini ifade ediyor.

Uzmanlar Bulunan Aşıların Güvenli Olduğunu İddia Ediyor

Çinli bilim insanları, ilk aşı çalışmaları kapsamında Nisan ayında bazı hastalara Korona aşısı uyguladıklarını ve herhangi bir yan etki görmediklerini iddia ediyor. Çin Ulusal Biotec Grubu'na göre bulunan bir Covid-19 aşısı güvenli ve oldukça etkili. Şirket yaptığı resmi açıklamada, şu ana kadar bu aşının uygulandığı kişilerin herhangi bir yan etki göstermediğini öne sürüyor. Şirket, resmi sosyal medya hesabında bu aşının şu ana kadar yaklaşık yüz bin kişi üzerinde denendiğini belirtiyor.

Üç Aşının Öne Çıktığı Görülüyor

Çin'de yapılan Koronavirüs aşısı çalışmalarında 3 aşının öne çıktığı görülüyor. Hatta, Çin'in kritik ve acil vakalarda kullanılmak üzere bu üç aşıyı onayladığı aktarılıyor. Bu aşılardan ikisinin Çin Ulusal Biyoteknoloji Grubu tarafından geliştirildiği anlaşılıyor. Aşıların öncelikle sağlık personeline ve enfeksiyon kapma riski yüksek olan diplomatlara uygulanması bekleniyor. Ayrıca, Çin'in bu aşıları yakın zamanda farklı ülkelere de gönderebileceği iddia ediliyor.

Aşının Batı Ülkelerine Gönderilmesi Hedefleniyor

Çinli yetkililer ve sağlık uzmanları, aşının Batı ülkelerine gönderilmesini hedefliyor. Geliştirdikleri aşıların Korona'ya karşı etkili olduğunu kanıtladıklarını ve bunu tüm dünyaya ispatlamak istediklerini söylüyorlar. Çinli uzmanlar ayrıca buldukları aşıların dünyanın önde gelen aşıları arasında yer alacağının da altını çiziyorlar.

Koronavirüs'e karşı en etkili aşıyı hangi ülkenin bulacağı henüz tam olarak bilinmiyor. Ancak, Çinli bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar aşı ile ilgili tartışmaları farklı bir yöne taşıyacak gibi görünüyor.

10 Yorumlar

  1. Çin zaten çok önceden bulmuştu aşıyı ama kimseyle paylaşmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Çin'in aşıyı bulduğunu tahmin ediyorum.

      Sil
  2. Aşı zorunlu olmazsa yaptırır mıyım bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşının 144 dolar olacağı söyleniyor. Bende yaptırırmıyım bilmiyorum Deryahanım

      Sil
  3. Ne kadar güvenlir olacak acaba 🤔🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korona ilacına yönelik bir çalışma yok mu?

      Sil
  4. bulsalar da bütün dünya kurtulsaaa :)

    YanıtlaSil
  5. Başka hastalık çıkarmasınlar da 😕

    YanıtlaSil
  6. bu üçüncü faz bitmedi gitti bulanlar hep o aşamada.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu