Son eklenen

BLOGGER NE İŞ YAPAR, NASIL PARA KAZANILIR?

Günümüz dünyası herkesin bildiği üzere teknolojinin gelişmesi ile beraber her türlü oldukça gelişim göstermiştir. Nitekim internet ortamında yazı yazmak, bu yazılan yazıyı özgünleştirmek ve de kendi blog takipçilerine sunmak gibi fırsatlar hali hazırda herkesin malumudur. Bilakis bu alanda en önemli hobi ya da bazıları için meslek olan Blog Yazarı oldukça önem teşkil eder. Blogger olmak insan hayatında ister istemez bu iş gereği birçok alanı araştırmak ve kendine has bir üslupla yazıya dökmek önemli alanlardan biridir. Öncelikle Blogger olmak neyi gerektirir sorusunun yanında Blogger Nedir sorusuna cevap vermemiz konuyu daha anlaşılır kılacaktır. 

Blogger herkesin tabiri ile Free olarak bir sitede ya da kendine ait kurulmuş bir internet platformunda çeşitli konularda, özgün, üsluplu ve akıcı biçimde yazılar yazıp internet ortamında paylaşmaktır. Keza yemek tarifleri bile Blogger yazıları arasında yer alabilir. Blogger olabilmek için kişinin yazı yazma ve yaratıcı düşüncenin yanında bir de sabrı olması gerekir. Nitekim Blog yazılarının yazılabilmesi ve yayınlanabilmesi hususunda belli bir zaman aralığı geçmesi önemlidir. 

Blogger Ne İş Yapar? 

Blogger yazarı olmak internette meraklı olan insanların bir numaralı hobisi alanında yer almaktadır. Bilakis bu hobi bazen geçim kaynağı da olabilmektedir. Peki birçok alanda merak edildiği gibi Blogger Ne İş Yapar? Blogger, internet dünyasında özellikle web sitelerinde yaratıcı ve ilgi çekici yazılar yazmak işini üstlenir. Burada hedef kitleye hitap etmek önemli hususlar arasında yer alır. Nitekim web siteleri her türlü alana değil de belirli konulardaki hedef kitlelerine hitap etmeyi daha çok amacı haline getirir. O halde web sitelerindeki blog yazıları blogger tarafından paylaşılır ve web sitenin hedef kitlesine göre hareket eder. Bazı anlarda başka başka konulara da yönelmeyi kendi nezdinde farklılık olarak algılayan bloggerlar her türlü mecrada kendilerini belli ederler. Bu alanda önemli kazançlar elde ederek Blogger hobisini meslek haline getiren birçok insan da mevcuttur. 

Blogger olmak için günümüzde birçok fırsat bulunmaktadır. Bu fırsatların arasında en çok ilgi gören fırsat da ücretsiz web sitesi açarak blogger alanında yaratıcı ve ilgi çekici yazılar paylaşmaktır. Nitekim ücretsiz web sitesi açmak günümüzde google şirketinin Blogger olmak isteyenlere sunduğu ve en önemlisi de buradan çok da ilerlemese de oldukça deneyim kazanmak esastır. Ücretsiz web sitesi ‘Blogger’ adlı google uygulamasında açılabilir. Nitekim birçok olumlu yanının bulunması yanında da olumsuzluk teşkil edebilecek yanları da mevcuttur. Bilakis bunlardan bazıları;

Ücretsiz web sitesi olduğundan mütevellit yer adının ( Domain ’in) kısmında bazı hatalar vermesi olasıdır.

Para kazanmak hususunda google ’nin reklam şirketine başvuru bu yer adı ile yapılamaz. Keza bu durum Blogger alanında para kazanmayı seyreltmektedir. 

Google’ de internet aramalarında başlarda bulunmaz keza öncelik verilmez. 

Gibi olumsuz hususlar sıralanabilir. 

Blogger ’da Nasıl Para Kazanılır?

İnternet ortamında para kazanmak, eskiye göre gelişmiştir. Web siteleri başta olmak üzere Blogger’ da da para kazanmak günümüzde sosyal medyasında oldukça önem teşkil etmektedir. Nitekim Blogger olarak para kazanmanın birçok hususu bulunmaktadır. Dilerseniz açıklamaları ile birlikte bu hususları inceleyelim;

Reklam Vererek Para Kazanmak

Bir blogger’ ın para kazanmak için en çok başvurduğu yöntemdir. Günümüz internet ağında reklamlar belirdiği gibi çoğullaşmıştır. Blog yazılarında da çoğunlukla görüleceği üzere reklam vermek Web sitelerinin başvurduğu en kolay yöntemlerden birisidir. Öncelikle web sitelerinde reklam vermenin koşullarını sağlamış platformlar, her türlü blog yazılarında reklam vererek tıklanma ve görülme üzerine para kazanabilir. Buradan yüklü miktarda para kazanmak için öncelikle blog yazısının hedef kitleye uygun ve web sayfasının trafiğinin yoğun olması önemli nedenler arasında yer alabilir. 

Web Sitelerle Anlaşarak Para Kazanmak

Kendi web sitesi bulunmayan blog yazarlarının reklam mecrasından sonra başvurduğu bir para kazanma yöntemidir. Nitekim birçok web sitesi hedef kitlesine uygun yazarları haftalık ya da aylık olarak ücreti sabitinde kendi bünyesine koymaktadır. Burada blog yazısı başına para kazanılır. 

İş Ortaklığı İle Blogger Para Kazanmak

Bloggerlar yayınladıkları yazılarda şirketlerle keza reklam siteleri ile anlaşarak belli bir yüzdede para kazanabilmektedir. Bu hususta bir örnek verecek olursak;

Misal bir web sitesinde anlaşmalı olarak bir reklam yayınladınız ki bu anlaşma iş ortaklığı anlaşması olsun. Buradan reklama tıklayarak o siteye üye olan ya da o siteden bir ürünü satın alarak belli bir yüzdede para kazanmak mümkün olabilir. 

Görüldüğü üzere Blogger olarak para kazanmanın birçok yolu bulunur. Bu yolları kullanmak için ve de en kısa sürede verim almak için öncelikle bu işte deneyimli ve site trafiğinin yoğun olması esastır. Aksi takdirde bu mecradan para kazanmak az ve imkansız olabilmektedir. Her işin kuralı olduğu gibi Blogger olmanın en önemli yolu bu işe merak sararak bu işi sevmek olacaktır. İnsan hayatının internete bağlı olmaya başladığı bu zamanlarda blog yazarı olmak günümüz koşullarında oldukça faydalı olabilmektedir. 

7 Yorumlar

  1. Bu pastadan pay alabilmek için sabır en gerekli husus. Bir de bloggerın değişmez çizgisi olmalı ki istikrar sonucunda tutturabilsin. Daldan dala konarak kitle oluşturulamaz, diye düşünüyorum. Tabiî kısmet ve şans yine de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabır çok önemli ne zaman hit alacağız neden bloğum arama motorunda ön sıralarda çıkmıyor diye panik yapmamak gerek. Sabır, sabır ve sabır.

      Sil
  2. Blogger bir zamanlar benimde tercih ettiğim bir oluşumdu. Ücretsiz oluşu ve sunduğu olanaklarla eski yıllarda çok modaydı. Nitekim zamanla blogger biraz değer kaybetti. Günümüzde blog yazarlığı artık ücretli hosting ve domain ile yapılıyor. Bu ücretli sitelerle ancak para kazanabiliyorsunuz. Çünkü Google kendi oluşumundaki bir siteye reklam vermiyor. Ancak siz özel olarak sitenize reklam vereni buluyorsunuz. Blogger'dan para kazanmak ile alakalı güzel paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsense blogspot.com uzantılı web sitelerine reklam veriyor.

      Sil
  3. artık internetten ek iş veya hobi şeklinde para kazanmak moda oldu bir çok insan gibi bende düşünüyorum.. ilk önce araştırmayı iyi yapmak gerekiyor yazınız bloggerlıga ışık tutar nitelikte teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten bu bilgi sayesinde bu konuda bilgim aşırı derecede arttı artık bu konuya daha tedbirli bir şekilde yaklaşıcam çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Blogger olarak kazanan iyi kazanıyor bizimki de sadece damlıyor.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu