Son eklenen

İnstagramda Takipçi Çekme Yolları Nelerdir?

İnstagram’da takipçi çekmenin yolları nelerdir? İnstagram son zamanların en aktif kullanılan uygulaması. Öyle ki instagram satış ve pazarlama konusunda da diğer uygulamalara göre çok ileride. Ancak instagram’da müşteri potansiyelini yakalamak için takipçi sayınızın da yüksek olması önem arz ediyor. Peki, instagram’da takipçi nasıl çekilir?  İşte instagram’da takipçi çekme yolları

1- Arkadaş Edinin

İnstagram’da takipçi çekmenin yolunu arıyorsanız görünür ve aktif olun. Nasıl ki günlük hayatta çevre edinebilmek için etkinliklere, kutlamalara katılmak gerekiyorsa İnstagram’da da mantık aynıdır. Elinizden geldiği kadar herkese beğeni yapın. Yorumlar yaparak insanların sizi fark etmesini sağlayın. Bu şekilde insanların da sizi takip etmesini sağlayacaksınız.

2- Hediyeler Verin- Çekiliş Yapın

İnstagram’da takipçi çekmenin bir diğer yolu da takipçilerinize hediyeler vermek ve çekilişler yapmak. Çekiliş yapacaksanız, şartları olmalı. Bu gönderinin altına 5 arkadaş etiketleyenlerin çekilişe katılma hakkı olmalı ve çekilişte adı çıkan kişi için bir hediye göndermelisiniz. Bu şekilde etiketlenen o kişiler de sayfanızı görme ve tanıma fırsatı bulacak. İlgisini çeken olursa da sizi takibe alacaktır. 

3- Fenomenlerle İletişime Geçin

Yüksek takipçisi olan fenomenlerin müşteri ve takipçi potansiyeli de bir o kadar yüksektir. Onlarla iletişime geçip ücret mukabilinde sayfanızı kendi profillerinde paylaşmalarını isteyebilirsiniz. Bu şekilde o fenomeni takip eden kişilerin dikkatini çekip takipçi sayınızı arttırabileceksiniz.

4- Kitlenize Hitap Eden Videolar Çekin

Bir ürün satmak istiyorsanız, o ürünün yapılış ortamını, varsa şirkette ki çalışma ortamının videolarını paylaşın. Bu konuda sürekli takipçilerinizi bilgilendirin ve göz önünde olun. Sadece instagram’da sayfanızı büyütmek için uğraşıyorsanız da günlük yaşantınızdan çekimleri paylaşın. Bu şekilde dikkat çekme ihtimaliniz artar.

5- Fotoğraf ve Videolarınızı Düzenleyin

Çektiğiniz videolar, fotoğraflar ne kadar renkli ve düzenlenmiş olursa o kadar takipçinin gözünde fark yaratır. Uygulama programları yükleyin. Çektiğiniz fotoğrafları efektlendirin videoları da editleyin. Takipçiler bu tarz paylaşımları çok sever.

6- Hashtag Kullanmaya Alışın

Tüm sosyal medya platformlarında olduğu gibi, instagram’da takipçi çekmek için hashtag hayati değer taşıyor. Paylaştığınız fotoğraf ve videoların altına mutlaka hashtag eklemelisiniz. Ama bunu yaparken eklediğiniz hashtag’ın konuyla bağlantılı olmasına dikkat edin. Alakasız olanları eklerseniz fazlasıyla acemi gözükürsünüz. Bir fotoğrafın altına eklediğiniz hasgtahlar, sizi aramalarda en üstlere çıkarır ve konuyla alakalı arama yapan kişilerin sizi görmesini sağlar.

7- Sürekli Aktif Olun

İnstagram’da takipçi çekmek için sürekli aktif olmalısınız. Yaptığınız güncel paylaşımlarla sürekli takipçilere hitap etmeli, onlara kendinizi sürekli hatırlatmalısınız. Kimse bir paylaşım yapıp günlerce hiç bir şey paylaşmayan, ilgi çekmeyen kişileri takip etmek istemez.

8- Fotoğraflarınız Kaliteli Olmalı

Kalitesiz çekilen fotoğraflar takipçileri sayfanıza çekmez. Profesyonel olmasa da kaliteli fotoğraf ve videolar çekip, içerikler üretmeli, takipçilerin sizden sıkılmasına izin vermemelisiniz.

9- Zamanlama

İnstagram’da paylaşım yaparken zamanlamanız önemlidir. Takipçilerinizin en aktif olduğu zamanı tespit edin ve tüm paylaşımlarınızı o saatte yapmaya özen gösterin. En çok etkileşim alınan saatte yaptığınız paylaşımlar daha çok takipçi çekmeye başlayacaktır.

İnstagram’da takipçi çekme yollarının hepsini denediğinizde takipçilerinizi yükselişi sizi bile şaşırtacak. Dikkat çekin ve satış ve pazarlama potansiyelinizi artırın.

5 Yorumlar

  1. artık eskisi gibi değil maalesef. Gönderiyi gören 5000 beğenen 500 kişi oluyor. Takipçiler de git gide azalıyor :(

    YanıtlaSil
  2. Aslında yapılacak şeyler aşağı yukarı aynı ama daima sabırlı ve devamlı olmak etkili oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Dinamizmi korumak zor oluyor.Takibe aldırıp kendileri sonra da sessizce takipten çıkıyorlar...

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten çok iyi bir yazı olmuş teşekkür ediyorum instada takipçi kolayca çekebilirim artık

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu