Son eklenen

Netflix Hayatta Kalma Dizileri

Film severlerin izlerken en çok heyecana kapıldığı sonunu merakla beklediği türlerden birisi Hayatta kalma dizileridir. Bunlara adada kalma, salgından sonra hayatta kalma veya kıyamet sonrasında hayatta kalma temalı dizileri örnek verebiliriz. Peki, insanların merakla izlediği hayatta kalma dizileri neler? Dünyanın en iyi film ve dizi izleme platformu olan Netflix’te hayatta kalma temalı hangi filmler bulunuyor? İşte cevabı…

Netflix Hayatta Kalma Dizileri

1-) The Walking Dead

Listemizin ilk sırasına 10 sezondur devam eden The Walking Dead dizisini aldık. İsminden de anlaşılacağı üzere dizi zombi temalı bir dizi.

Bazı insanlar yavaş yavaş zombiye dönüşmeye başlar. Ülkeler ve bilim adamları bu dönüşmeye engel olamaz. Sonunda dünyada az sayıda kalan insanlar hariç bütün insanalar zombiye dönüşmüştür. İşte dönüşmemiş insanların zombilerden kurtulmak için hayatta kalma mücadeleleri anlatılmaktadır.

2-) The 100

Hayatta kalma temalı bir diğer dizi ise The 100 dizisidir. The 100 dizisi de nükler bir patlamanın ardından dünyanın yok olmasını ve bu yaşanan olaydan sonra bazı insanların hayatlarını anlatıyor. Konusuna gelecek olursak;

Dünya nükleer bir patlama ile karşı karşıya kalacaktır. Bunu önceden öğrenen insanlık bazı insanların yaşayacağı adına Ark dedikleri bir uzay istasyonu yapar. Bir grup insan patlama olmadan önce bu Arka biner ve uzaya gider. Burada dünyanın etrafında dönerek hayatta kalır. Sonra aradan tam 97 sene geçer ve dünyada hala radyoaktif kalıntısı kalıp kalmadığını öğrenmek için suçlu olan 100 çocuk dünyaya gönderilir. İşte bu yüz çocuğun dünyada hayatta kalma süreçleri anlatılmaktadır.

3-) The I-Land

The I-Land dizisi adada mahsur kalan insanların kurtulma mücadelesinin anlatıldığı bir hayatta kalma dizisidir.

Dizinin konusu ise birkaç kişi bir hapishanede ömürlerini geçirmiştir. Ancak devlet bu insanların çok suç işlediği gerekçesiyle onları öldürme kararı almıştır. Buna bir grup bilim insanı karşı çıkmış yıllardır hapishanede yaşadıklarını söylemişlerdir. Devlete başvurarak onları bir ada simülasyonunun içerisine sokmak istemişlerdir. Bunun yapılmasındaki amaç ise mahkumların düzelip düzelmediğini kontrol etmektir. Düzeldiği düşünülen mahkumlar simülasyondan çıkarılacak ve gerçek dünyaya yollanacaktır. İşte dizi bu koşuşturmacayı bizlere anlatan bir mini dizidir.

4-) The Lost

Listemize The Lost dizisini eklemesek olmazdı. Lost dizisi de uzun yıllar akıllarda yer edinen dizilerden birisidir.

Dizinin konusu bir grup insan bir uçağa binmiştir. Uçak neresi olduğu belli olmayan bir adaya düşmüştür. Öncelikle insanlar burasının neresi olduğunu araştıracak daha sonra bu adadan kurtulmak için uğraşacaklardır. Ancak gerçek onların bildiğinden çok ötededir. İşler bir anda değişir ve kendilerini bir girdabın içerisinde bulurlar.

5-) Lost in Space

Bu dizide uzayda geçen bir başka hayatta kalma dizisidir. 2. Sezonu Netflix üzerinden daha yeni yayınlanmıştır. İzleyicileri uzayın derinliklerine götüren bir aile dizisidir.

Bir aile olan Robinsonlar hiç bilmedikleri bir gezegene iniş yapmak zorunda kalırlar. Ancak tüm engellere rağmen hayatta kalmak ve birbirlerini ne olursa olsun korumak zorundadırlar. İşte dizi bu gezegende Robinsonların başına gelen olayları bizlere sunmaktadır. Aile dizisi arayanlar için mükemmel bir hayatta kalma hikayesidir.

2 Yorumlar

  1. Fark ettim de birçok hayatta kalma temalı diziyi izlemişim. Sanırım bu tarz diziler en sevdiklerim. Bilmeyenler de izlemiş olur bu yazıyı gördükçe. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu