Son eklenen

2020 Google Türkiye’de En Çok Arananlar


Google geçtiğimiz yılın verilerini yayımladı. Günümüzde Google’da en çok aranan kelimeler nelermiş gelin beraber bakalım. Google düzenli olarak yayımladığı veriler ve bu verilerdeki istatistiklerle kullanıcıları bilgilendiriyor. Peki 2020 yılında en çok aranan kelimeler neler? Bu istatistiksel verilere Google’ın kendi sitesinden de ulaşılabiliyor. Arama kısmına Google trendler yazarak sizler de ulaşabilirsiniz.

2020 Yılında Google Türkiye’de En Çok Arananlar

Google’ın da kategorisel olarak paylaşmış olduğu bu verileri sizler için derledik.

EBA, Dolar kaç Türk Lirası, Corona Virüsü, Deprem, Zoom, HES kodu alma, Kandilli Rasathanesi, Sokağa çıkma yasağı, Sağlık Bakanlığı, ABD seçimleri, 2020 yılında Google’da en çok arananlar listesinde ilk onda yer aldılar. Peki kullanıcılar neden bu aramaları yaptılar?

EBA

İlkokul, ortaokul ve liseler için eğitim videoları ve testlerin bulunduğu sistem anlamına gelmektedir. Öğrenciler Corona Virüsü nedeniyle EBA üzerinden derslerine devam ettiler. Ayrıca EBA üzerinden canlı derslere katılarak evlerinde bir sınıf ortamı oluşturmaya çalıştılar.

Dolar Kaç TL

Son yıllarda birçok ürüne gelen zamdan sorumlu olarak gösterilen dolar kuru, kullanıcılarında aramalarda Dolar kaç Türk Lirası aramalarına sevk etti. Doların Türk Lirası karşısındaki yükselişinden dolayı, yurtdışından gelen ithal ürünlere fiyat artışı yansıdı. 

Corona Virüsü

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü Türkiye’de de insanları büyük ölçüde etkiledi. 2020 yılı ve içinde bulunduğumuz 2021 yılında da etkisini sürdüren korona virüs pandemisi uzun bir süre daha hayatımızda var olacak gibi duruyor.

Deprem, Kandilli Rasathanesi

Elazığ’da 2020 yılının başında gerçekleşen deprem ve yılın son aylarında İzmir’de gerçekleşen depremler, büyük etki yarattı. Türkiye’nin coğrafi konumu dolayısıyla bir deprem ülkesi olduğu gerçeği bir kez daha kendisini gösterdi. 

Zoom

Canlı yayın programı olan Zoom’da 2020 yılında en çok arananlar listesinde yerini almıştı. Bunun asıl sebebi birçok kişinin canlı yayın programlarını kullanmasıydı. Özellikle uzaktan eğitimlerin yer aldığı bu canlı yayın platformu 2020 yılında büyük ölçüde yarar sağlamıştır.

HES Kodu Alma

HES kodunu açıklayacak olursak; Sağlık Bakanlığı’nın pandeminin yayılmasını engellemek amacıyla oluşturduğu bir sistemdir. Bu sistemde kullanıcıların temaslı olduğu kişilerin saptanması sağlanmıştır. Kafeler, restaurantların ve devlet kurumlarının bu sisteme geçmesiyle beraber HES kodu zorunlu hale gelmiştir. Bu nedenledir ki Google’da en çok arananlar listesine girmiş ve kullanıcılar HES kodu nasıl alınır sorusuna cevap aramıştır.

Sokağa Çıkma Yasağı

Pandeminin yayılmasını önlemek amacıyla ülke genelinde sokağa çıkma yasakları uygulanmıştır. Bu yasaklar içinde bulunduğumuz 2021 yılında da devam etmekte olup, Google’da en çok arananlar listesindedir.

Sağlık Bakanlığı

Sağlık Bakanlığı virüsün yayıldığı ve toplumda ne kadar kişiye bulaştığını göstermek, halkı bilgilendirmek amacıyla kendi sitesinden turkuaz tablo ile virüsün gidişatını paylaşmıştır. Kullanıcılar merakını Sağlık Bakanlığı’nın sitesinden gidermişlerdir. 

ABD Seçimleri

Amerika Birleşik Devletleri’nde 2020 yılının sonlarında gerçekleştirilen seçim Türkiye ve diğer ülkelerde de büyük merak uyandırmıştır. Amerika’da son zamanlarda oluşan ırkçılık ve isyanlar seçimin gidişatının merak uyandırmasına neden olmuştur.  

3 Yorumlar

  1. Eba ve hes kodunu bende en çok arayanlardan.

    YanıtlaSil
  2. vay yaa abd seçimi de girdi listeye ha bu ilginç geldi bana :)

    YanıtlaSil
  3. Aslında nitelik daha önemli.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu